Política

El PSOE manté Lastra com a portaveu al Congrés i pacta amb Podem que Elizo i Pisarello siguin membres de la Mesa

Els diputats socialistes Alfonso Rodríguez Gómez de Celis i Sofía Hernanz acompanyaran Meritxell Batet a la mesa com a vicepresident i secretària

El PSOE no tindrà majoria a la mesa del Senat en cedir una cadira al PNB i una altra al PP

El PSOE ha aprovat mantenir Adriana Lastra com a portaveu dels socialistes al Congrés dels Diputats i ha acordat amb Podem la vicepresidència primera i la secretaria primera de la Mesa, que ocuparan Gloria Elizo –vicepresidenta quarta a l’anterior legislatura– i l’extinent d’alcalde de Barcelona Gerardo Pisarello, respectivament.

Completaran la Mesa de la cambra baixa, presidida per la socialista catalana Meritxell Batet, el diputat socialista per Sevilla Alfonso Rodríguez de Celis i la diputada per Eivissa Sofía Hernanz.

D’aquesta manera, PSOE i Podem defineixen els noms dels cinc membres de la Mesa que han acordat repartir-se. L’executiva del PSOE també ha acordat mantenir Ander Gil com a portaveu al Senat.

Pel que fa a la cambra alta, els socialistes que completaran la Mesa presidida per Manuel Cruz, del PSC, l’exministra Cristina Narbona, com a vicepresidenta i el senador per Almeria, Fernando Martínez, com a secretari. El PSOE només ocuparà tres cadires a la Mesa del Senat i en cedirà una al PNB. El PP en tindrà tres després que el PSOE també els cedeixi un. Així doncs, el PSOE renuncia a la majoria absoluta a la Mesa de la cambra alta. “Ho fem perquè no som com la resta i cal fer una aposta diferent al país”, ha dit el secretari d’Organització socialista, José Luís Ábalos, aquest divendres en roda de premsa. “Es tracta que la vida parlamentària no tingui bloquejos”, ha apel·lat.

Els portaveus adjunts del PSOE al Congrés seran Belén Fernández, Felipe Sicilia, Javier Zaragoza, Susana Ros i Guillermo Meijón. Javier Simancas serà el secretari general del grup al Congrés. Al Senat serà secretari general Tontxu Rodríguez. Com a portaveus adjunts a la cambra alta Francisco Javier, Ramón Morales, Riansares Serrano, Mercedes Berenguer i María José Villalba.

Les propostes aprovades per l’Executiva Federal del PSOE hauran de ser ratificades pels grups parlamentaris socialistes i aprovades per les dues cambres a la sessió de constitució de les Corts del pròxim dimarts 21 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona