Política

Puigdemont demana el vot per a JxCat a Barcelona i a Europa

El cap de llista en les eleccions europees insisteix que cal triar la mateixa opció en totes dues eleccions

Quim Forn participa per primer cop en un míting i apel·la a “l’esperit de l’1-O”

Traspassat l’equador de la campanya electoral, el candidat a l’alcaldia de Barcelona de Junts per Catalunya, Quim Forn, va participar ahir en el seu primer míting electoral des de la presó de Soto del Real. Des d’una pantalla, el candidat es va fer present a la plaça del mercat de Sant Antoni davant de militants, simpatitzats i una bona part del seu equip, i va expressar la seva voluntat de continuar treballant per la ciutat i buscant consensos que beneficiïn els ciutadans. En la mateixa connexió en directe va acusar l’alcaldessa de Barcelona de governar “d’esquena als ciutadans” en els últims quatre anys i va animar els companys de partit a buscar i convèncer els indecisos de Barcelona amb “moral de victòria”. Forn va assegurar que està disposat a pactar “amb qui faci falta per arribar a acords de ciutat que puguin beneficiar els seus ciutadans”.

El candidat va apel·lar a “l’esperit de l’1-O” per sumar vots i va garantir que el 15 de juny, el dia de la constitució dels nous ajuntaments, serà a Barcelona. En la mateixa línia, la número dos de la candidatura de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, va convidar tots els veïns a anar a l’estació de Sants el 15 de juny per rebre Forn i acompanyar-lo fins a la plaça de Sant Jaume “per recollir la vara d’alcalde”. Artadi va criticar, sense esmentar el seu nom, la negativa d’Ernest Maragall a voler debatre en un cara a cara “per contrastar les opcions” i va remarcar que el de JxCat és l’única opció amb un projecte de futur per a Barcelona en contrast amb els que proposen “solucions dels anys 80 i 90” o als que plantegen “solucions importades”. Va assenyalar també: “Som l’única opció “que a cada enquesta pugem.”

L’expresident de la Generalitat Artur Mas va lloar la figura del candidat empresonat i va destacar la seva tasca al capdavant de la Guàrdia Urbana durant l’alcaldia de Xavier Trias i, posteriorment, com a conseller d’Interior en el govern Puigdemont durant els atemptats del 17-A. L’expresident va dir que vol veure Forn com a alcalde perquè quan ciutats com Barcelona s’enfronten a atemptats terroristes calen “líders fiables” com ell.

Carles Puigdemont, que va tancar l’acte electoral amb una intervenció per videoconferència que va tornar a posar la pantalla en primer pla, va rebutjar l’opció d’un “vot dual”, va fer una crida al vot “únic, estèreo i plural” i va remarcar que cal que JxCat sigui l’opció triada en les europees i també en les municipals i que la remuntada que pronostiquen les enquestes els permeti entrar a l’eurocambra a ell, a Toni Comín i a Clara Ponsatí, números dos i tres de la llista a les europees, i dir: “Hola, bon dia, som els de l’1-O i hem guanyat a Europa i a Barcelona, prepareu-vos per escoltar-nos perquè la nostra veu se sent més forta que mai.”

LES FRASES

Pactarem amb qui faci falta per arribar a acords de ciutat que puguin beneficiar els seus ciutadans
Quim Forn
candidat de Jxcat a barcelona
Hem de votar el mateix en un lloc i un altre. No hi ha un vot dual, sinó un vot únic, estèreo i plural que s’expressa el 26-M en un àmbit local i europeu
Carles Puigdemont
candidat de jxcat a les europees

“Som l’antídot contra la regressió democràtica”

Lliures per Europa va celebrar ahir a la tarda un acte electoral a Brussel·les amb Carles Puigdemont, Toni Comín, Clara Ponsatí i Lluís Puig. Puigdemont va remarcar la importància de ser a Europa i va assegurar que la candidatura que encapçala és “l’antídot contra la regressió democràtica” i va apel·lar a l’esperit “rebel” i “inconformista” de cara al 26-M. A més, va dir que la seva “victòria” no és la “derrota” d’Espanya, sinó la d’un estat que “s’allunya dels estàndards democràtics”.

Josep Rull, diputat electe al Congrés dels Diputats i candidat que tanca la llista electoral per a les municipals a Terrassa, també va participar ahir des de la presóper primer cop en un acte de campanya per al 26-M en aquest municipi. Va parlar de la sessió constitutiva de les Corts de dimarts que ve i de les condicions en què els presos polítics electes hauran d’assistir-hi. “Si volen que anem amb manilles al Congrés, hi anirem, perquè són la seva vergonya. La nostra dignitat la tenim intacta”, va remarcar. També hi va ser a través de videoconferència el cap de llista de Junts per Terrassa, Lluís Puig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona