Política

Junqueras, Sànchez, Rull, Turull i Romeva fan els tràmits per recollir les actes al Congrés i al Senat

Els diputats electes estan poc més d’una hora a la cambra baixa enmig de l’expectació i d’un ampli dispositiu policial. Romeva fa el tràmit en 7 minuts

Els diputats difonen vídeos enregistrats dins del Congrés amb missatges per als electors i companys de partit

Els diputats electes Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull i el senador electe Raül Romeva han sortit poc abans d’un quart de deu del matí de Soto del Real. Un cop a Madrid, han entrat directament amb el vehicle dins del Congrés fins a la comissaria de policia que hi ha dins l’edifici i on se’ls ha tret les manilles- Després han entrat per a complimentar els tràmits de presentació de les credencials i la declaració d’activitats i de bens.

El primer en arribar ha estat Raül Romeva al Senat. Les imatges de televisió han pogut permetre veure en directe com Romeva travessava els passadís del Senat, abraçant-se amb els seus companys de partit, i entrant a la sala per tramitar la seva acreditació. Sempre custodiat per agents policials vestits de paisà.

La tramitació de Romeva dins la sala del Congrés, acompanyat en tot moment pels seus companys de partit, ha durat uns set minuts. Després ha sortit pel passadís, sempre custodiat per la policia. Abans de marxar, des del passadís del Senat s’ha sentit com els companys de partit acomiadaven Romeva entre aplaudiments.

Per la seva banda, l’entrada al Congrés de Junqueras, Sànchez, Rull i Turull s’ha pogut veure en diferit a través de les imatges facilitades pel mateix Congrés. Així s’ha pogut veure com arribaven dins del Congrés, la salutació amb els seus companys de partit i l’entrada a la sala per tramitar l’acreditació. Tot ha sigut molt ràpid.

Els polítics presos electes han estat més d’una hora al Congrés fent tràmits i gestions per acreditar-se com a diputats. Entre d’altres, han omplert formularis, han presentat la declaració d’activitats i s’han fet la fotografia oficial. Han entrat a l’edifici per un accés on no hi havia premsa i la policia els ha custodiat des de la comissaria subterrània fins als ascensors que els han dut a la primera planta, sempre sense manilles. Han pogut fer els tràmits acompanyats en tot moment dels seus companys de grup parlamentari i també de diputats de HB-Bildu. No han pogut fer declaracions a premsa tot i que sí que membres dels seus equips els han gravat vídeos que han penjat a xarxes. Els han entregat la cartera de pell marró de diputat però no els l’han deixat endur-se-la a la presó. No els han arribat a donar ni l’Ipad ni el telèfon mòbil que entreguen a tots els diputats.

Els missatges en vídeos i tuits

Els diputats electes han reaccionat a la xarxa mostrant la seva anava al Congrés i al Senat. Així des d’Esquerra han difós un missatge de Junqueras dins la sala on ha fet els tràmits. La piulada estava precedida pel missatge “Estic orgullós de tots vosaltres! Us estimo”.

Junqueras també ha fet un tuit per explicar la seva anada al Congrés i assegurant: “Els vostres vots ens han fet lliures. I el diumenge ens faran lliures a Europa”.

Romeva també ha fet un tuit amb vídeo inclòs, en què se’l veu saludant els seus companys de partit. “Som polítics, fem política, i la continuarem fent. Avui he recollit l’acta, però no només l’acta. Gràcies a totes i tots per l’estima. Endavant!”.

Des de Junts per Catalunya també han difós imatges dels seus diputats al Congrés.

I Jordi Sànchez ha volgut agrair la “gent que ens va votar” i ha anunciat que “ja som diputat al Congrés!”. “Ara toca aquest diumenge que @quimforn i @krls facin el mateix a l’ajuntament i a europa”.

També ha fet un vídeo , en què ha afirmat: “Treballarem perquè algun dia a Catalunya votar no sigui delicte, perquè puguem decidir conjuntament quin ha de ser el nostre futur, perquè a través del diàleg guanyem la llibertat, un futur millor per nosaltres i pels nostres fills”.

Jordi Turull ha afirmat aTwitter: “Orgullós de ser la veu dels ciutadans de Lleida, el Pirineu i l’Aran i de defensar el mandat de l’1 d’Octubre. Unitat, transversalitat i determinació”.

També ha fet un vídeo explicant que estan omplint tots els formularis per exercir de diputats. “Esperem que els representants del Congrés dels Diputats, que ho són gràcies a les urnes, no ens impedeixin que puguem fer de diputats aquells que ens han posat a la presó per posar urnes”.

Josep Rull en un vídeo també enregistrat al Congrés ha volgut remarcar que “ens mantindrem dempeus, tenim les nostres conviccions, ideals i determinació més fortes que mai.. Perquè qui ens dona la força és el poble de Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona