Política

Casado acusa Batet de ser “còmplice” dels independentistes

El president del PP titlla de “vergonya internacional” la presa de possessió dels diputats presos

El líder popular reclama a la presidenta del Congrés que revisi “un per un” els juraments dels diputats i suspengui “immediatament” els electes presos

El president del PP, Pablo Casado, ha qüestionat la capacitat de la nova presidenta del Congrés, Meritxell Batet, per fer complir el reglament de la cambra i l’ha acusada de ser “còmplice” dels independentistes. El popular ha qualificat de “vergonya internacional per a Espanya” la sessió constitutiva de les Corts Generals d’aquest dimarts.

En una roda de premsa, després de la sessió constitutiva de la XIII legislatura, Casado ha carregat contra Batet per haver permès les fórmules d’acatament de la Constitució dels diputats independentistes, que ho han fet al·ludint als “presos polítics”, entre ells els processats al judici de l’1-O. Unes fórmules que veu com un “míting electoral” i “acte de campanya”. A parer seu, Batet és “còmplice” de l’intent d’aquests diputats de “blanquejar delictes molt greus contra la Constitució”.

Casado, que ha definit la sessió d’aquest matí com de “vergonyosa” i “vergonya nacional”, ha posat “en dubte” la capacitat de Batet per fer complir el Reglament. I és que segons ell, la socialista ha demostrat que “està a favor dels que han vingut aquí a insultar la democràcia”.

En la seva opinió, no es pot adquirir la condició de parlamentari quan s’“insulta” la institució que es representa. Per això, ha reclamat a Batet que analitzi “un per un” els acataments dels diputats. “La Constitució s’acata o no s’acata, es defensa o s’ultratja”, ha sentenciat.

A més, ha exigit a la presidenta de la mesa que suspengui “immediatament” els diputats independentistes en presó preventiva.

Pel líder conservador, no només la presidenta del Congrés, sinó que “gran part de l’arc parlamentari està al servei dels que han donat un cop a l’Estat”.

“Avui hem hagut de veure com un pres preventiu per donar un cop d’estat s’acostava al president en funcions d’Espanya i li deia «hem de parlar»”, ha lamentat en al·lusió a la salutació del líder d’ERC, Oriol Junqueras, al president del govern espanyol en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez. Segons Casado, el líder socialista li hauria respost: “No et preocupis, Oriol”.

El popular ha advertit que això és el que espera a Espanya si en les pròximes eleccions no s’aconsegueix un “canvi de rumb” del govern socialista, al qual ha reclamat “transparència” en els tractes que creu que té amb Podem i els partits independentistes per governar.

D’altra banda, Casado ha considerat un acte d’“incoherència i hipocresia” la decisió del PSOE de no cedir finalment al PP un lloc a la Mesa del Senat per l’abstenció d’aquesta formació a la sessió del Parlament català en la que es va vetar Miquel Iceta com a senador i futur president de la cambra alta. A parer seu, no poden esperar acords o abstenció per part el PP quan el PSOE aboca a “espectacles lamentables” com avui al Congrés.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona