Política

Crida a la participació dels alcaldables per Barcelona

Colau demana votar “amb alegria” per “conquerir el futur de la ciutat”

Maragall fa una crida a la participació amb una referència a l’esperit del Maig del 68

Els alcaldables per Barcelona han fet una crida a la participació un cop han exercit el seu dret a vot en els diferents col·legis electorals de capital catalana.

Ada Colau

La candidata de BComú a la reelecció com a alcaldessa, Ada Colau, ha fet una crida als barcelonins a “votar massivament” aquest diumenge per “enviar un missatge potent d’esperança” al món. Després de votar al Centre cívic La Sedeta a dos quarts d’onze del matí, Colau ha demanat votar “amb alegria i esperança” per “conquerir el futur de la ciutat”. Malgrat insistir que “la democràcia es fa cada dia” i que “no es limita a votar cada quatre anys”, la candidata de BComú a la reelecció ha subratllat que és “imprescindible” que la ciutadania exerceixi el seu dret a vot durant la jornada perquè “la democràcia pugui millorar”.

Ernest Maragall

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha expressat aquest diumenge que espera que milions de barcelonins votin perquè la ciutat tri entre les diverses opcions i ha presentat els republicans com un projecte “d’ambició, compromís i futur” per la capital catalana amb “llibertat, dignitat i igualtat”. Després d’haver votat pocs minuts abans de dos quarts de dotze del matí a l’Escola Infant Jesús, Maragall ha dit que la mesa on ha exercit el seu dret a vot era la 68 i que això li ha recordat als fets del Maig del 68. Ha concretat que no es tracta d’impulsar una revolució “en el sentit de la violència” sinó per la “dignitat, llibertat i futur col·lectiu de la ciutat i el país”.

Maragall, que ha votat acompanyat de la seva família, ha desitjat que la ciutadania “gaudeixi” de la jornada electoral i ha pronosticat que, igual que el Maig del 68, avui “comença alguna cosa”. Ha explicat que vota amb una “actitud d’orgull” pel seu equip i el projecte “amb la millor esperança per servir als ciutadans”. Ha dit que creu que han treballat “bé” i que la visió de Barcelona que ofereixen “és la que més correspon” al que la població necessita. “Els toca a ells decidir i votar”, ha conclòs.

Jaume Collboni

L’alcaldable del PSC, Jaume Collboni, espera que aquestes eleccions tinguin una participació “massiva” perquè “Barcelona s’hi juga molt”. Collboni, que ha estat el candidat a l’Ajuntament de Barcelona més matiner en exercir el seu dret a vot, ha considerat que aquests són els comicis “més oberts de la història” i ha fet una crida a la mobilització. A la sortida del seu col·legi electoral, a l’Escola Mireia, a l’Eixample, el candidat ha dit que Barcelona es juga “el ser o no ser del seu futur”. Ha recordat que també hi ha sobre la taula la possibilitat de resoldre els problemes d’habitatge, de transport públic, de seguretat o també de lluita contra el canvi climàtic. Collboni ha acudit al col·legi electoral acompanyat dels seus dos nebots petits i de la número 2 de la seva candidatura, Laia Bonet.

Un cop ja ha votat, quan feia només mitja hora que havien obert els col·legis electorals, Collboni passarà el dia amb família i amics. També ha dit que estarà pendent del nivell de participació, que ha desitjat que sigui “alt” perquè significarà que “la gent ha entès que les eleccions són obertes i que cada vot és molt important”. A la tarda es desplaçarà a la seu del PSC, al carrer Pallars, per seguir la jornada electoral acompanyat de membres del partit.

Elsa Artadi

La número dos de la llista de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, ha fet una crida a la participació “massiva” per tornar a fer “història” a les urnes, aquest 26-M. En una atenció als mitjans després de votar al Centre Cívic Pere Pruna (Sarrià - Sant Gervasi), aquest diumenge al matí, l’exconsellera ha demanat a la ciutadania que exerceixi el seu dret a vot tant a la capital com arreu del país a les europees. Artadi s’ha mostrat “satisfeta” de la campanya electoral, i ha dit que està “convençuda” que JxCat serà la “sorpresa” aquest 26-M. La candidata també ha tingut paraules de record per als empresonats i “exiliats”, i els ha enviat tot el seu “amor i suport”.

Anna Saliente

L’alcaldable de la CUP-Capgirem Barcelona, Anna Saliente, ha votat aquest diumenge al voltant de les onze del matí a l’Escola Mare Nostrum d’Horta-Guinardó, on ha dipositat una papereta a l’urna dedicada a les eleccions municipals. “Dins el context actual, la Unió Europea no és un àmbit en el qual hi hagi una opció d’avançar cap al dret a l’autodeterminació ni cap a la millora de les condicions laborals de la classe treballadora”, ha argumentat Saliente en sortir de l’escola. En aquest sentit, la CUP fa una aposta pel “municipalisme i per la proximitat” en aquestes eleccions locals que consideren “clau de volta i punt d’inflexió”. La cap de llista, acompanyada del número dos, Jordi Magrinyà, i el número quatre, Marc Cerdà, ha animat a seguir participant durant tota la jornada i seguir apostant per “accions valentes”.

Josep Bou

El candidat del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Josep Bou, ha apostat aquest diumenge per garantir la “convivència” i “passar pàgina” aquest 26-M. Just abans de votar al Centre Cívic Vil•la Florida de Sarrià-Sant Gervasi, Bou ha defensat que el PP garantiria la “convivència” a la ciutat, i ha demanat una Barcelona “lliure de totes els idees” que creu que han causat problemes econòmics i socials. “Que tot això passi, hem de passar pàgina cap a una Barcelona de tots i per a tots”, ha explicat el candidat popular, que ha insistit que aquest diumenge és “el dia de la llibertat”. D’altra banda, i en ser preguntat per les darreres enquestes que apunten que el PP es quedaria fora del consistori, Bou ha afirmat que “s’equivoquen” i que sap que trauran “un bon resultat”.

Manuel Valls

L’ex-primer ministre francès i candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha confiat que les eleccions d’aquest diumenge seran “el dia d’un canvi potent que els barcelonins demanen” i ha fet una crida a la participació. En una atenció als mitjans després de votar al Col·legi Sant Miquel, a l’Eixample, ha dit que se sent “molt orgullós de ser barceloní” i ha fet broma sobre el fet de concórrer a Espanya. “És la primera vegada que a Barcelona voto per mi; això encara no m’havia passat”, ha dit. Per a Valls, aquestes municipals són les “més importants de la història democràtica de Barcelona” i ha recordat que coincideixen amb les europees, en què competeixen “la democràcia i els populismes”.

Jordi Graupera

L’alcaldable de Barcelona és Capital-Primàries, Jordi Graupera, ha celebrat aquest diumenge, després d’haver votat, que el seu partit hagi arribat a les eleccions sense “intermediaris clàssics”. Graupera ha subratllat que no han necessitat els “poder fàctics” de la ciutat ni intermediaris de partits per explicar les seves idees als barcelonins. Així mateix, ha fet una crida perquè els ciutadans votin a per canviar “tota l’agenda del país”. El candidat ha afirmat que, en el seu cas, si ell arriba a poder governar, obrirà un nou espai polític i ha assegurat que en aquestes eleccions els barcelonins decidiran què volen fer “amb la capital del país pels pròxims 30 anys”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona