Política

Maragall denuncia una operació d’Estat per apartar-lo de l’alcaldia

El candidat d’ERC a l’alcaldia situa la negociació amb Colau com a “prioritària” un cop obtingut el “suport ferm” de JxCAT

Artadi afirma que no posen “línies vermelles” a la negociació amb ERC a Barcelona

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha situat aquest divendres la negociació amb la cap de llista de BComú, Ada Colau, com una prioritat en les converses que ha de mantenir per esdevenir alcalde de Barcelona. Així ho ha apuntat després de la primera reunió que els dos equips d’ERC i BComú han mantingut a Barcelona al llarg del matí, i de les dues reunions que ha celebrat a Soto del Real primer amb Oriol Junqueras i després amb el cap de llista de JxCAT, Joaquim Forn, i la número dos, Elsa Artadi, que li han transmès el “suport ferm” –ha dit– a la llista més votada.

A les portes del centre penitenciari, Maragall ha denunciat l’operació d’Estat que al seu entendre s’ha articulat per part del PSC, Cs i PP per impedir la seva investidura mitjançant suports gratuïts a BComú perquè ocupi l’alcaldia.

Maragall, que ha denunciat les condicions en què es troben els presos independentistes, ha afirmat que la reunió amb Forn ha estat “útil” i ha permès “dibuixar amb més precisió la feina que ens queda ara”. Aquest fet, segons Maragall, permet ara obrir “un diàleg específic, concret i ambiciós amb BComú per explorar els continguts d’un possible acord”. “Cal fer-ho bé i ràpid”, ha dit, “i estic convençut que estem en condicions de fer un govern progressista i inequívocament republicà” que tingui “capacitat d’obtenir suports addicionals”.

Maragall ha advertit que un suposat acord amb BComú no podria incloure “en cap cas” el PSC perquè “hi ha una situació clara d’incompatibilitat amb el concepte progressista”. Per aquest motiu “ara treballarem” per a aquest acord amb la candidatura de Colau.

El candidat d’ERC també ha denunciat l’operació de “setge” que pateix per part del PSC, Cs i PP per fer Colau alcaldessa i evitar, així, que ERC assoleixi l’alcaldia. En tot cas s’ha mostrat convençut que és una operació “destinada al fracàs”.

Per la seva banda, la regidora de JxCat a Barcelona, Elsa Artadi, ha denunciat “l’operació d’Estat” per tornar a fer alcaldessa Ada Colau i ha criticat que la candidata de BComú “s’estigui prestant a fer el joc” als partits unionistes. Artadi ha dit que tant JxCat com ERC ho veuen amb “preocupació” i “sorpresa” i ha defensat que el candidat de la llista més votada sigui alcalde de la capital catalana, és a dir, Ernest Maragall. Artadi ha afirmat des de Soto del Real que no posen “línies vermelles” a la negociació amb ERC i ha dit que les converses de Maragall amb BComú entren “dins la normalitat”, ja que és ell qui ha de liderar la formació de govern.

Sobre el suport que han promès a Colau la candidatura de Manuel Valls i Josep Bou (PP) per evitar que Maragall sigui alcalde, Artadi ha dit que seria “incoherent” que Colau l’acceptés, ja que fa quatre anys el partit Demòcrata de Xavier Trias no va intentar un govern alternatiu malgrat l’estret marge amb què va guanyar Colau. A més, ha argumentat que va “en contra del que ha votat la ciutadania”.

També ha dit que dificultaria “encara més trobar una solució política” al conflicte entre Catalunya i l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona