Política

Eines de País recorda al Cercle d’Economia que “només representa els seus socis i no tot l’empresariat de Catalunya”

La candidatura guanyadora a les eleccions a la Cambra diu que el que crea “inestabilitat és que els poders polítics i econòmics no respectin la voluntat del poble a decidir”

La candidatura guanyadora a la Cambra de Barcelona, Eines de País, ha retret aquest dissabte al Cercle d’Economia que parli en nom de tot l’empresariat català i ha recordat a l’entitat que “només representa els seus socis”.

En un comunicat coincidint amb la clausura dels tres dies de jornades organitzades pel Cercle d’Economia a Sitges, Eines de País ha afirmat que l’empresariat “també és societat civil” i que “si en algun moment ha de prendre partit per una o altra opció haurà de ser sempre la que representi la majoria dels empresaris, no el que decideixin unes elits que s’atribueixen una representativitat que no tenen”.

En aquest sentit, ha recordat que Eines de País preguntarà als seus membres perquè es posicionin, tal com va anunciar fa uns dies. La candidatura no assumirà la direcció de la Cambra fins el 17 de juny.

Segons sosté Eines de País, el que crea inestabilitat “no és la possible via unilateral sinó el fet que els poders polítics i econòmics no respectin la voluntat del poble a decidir el seu futur”.

“Per tant, el procés s’allargarà fins que no s’accepti la voluntat popular, i això és el que generarà inestabilitat”, indica.

Pel que fa el trasllat de la seu social d’empreses catalanes a altres punts de l’Estat arran de l’1-O, que ha estat un els temes més destacats en les jornades d’aquest any, Eines de País constata que “només han canviat la el domicili social fiscal al registre i que per tant l’activitat segueix a Catalunya”.

“Si desitgen tornar-los a canviar en algun moment, seran benvinguts, però de cap manera això pot suposar un condicionant per a res ni es pot acceptar l’alarmisme social”, afegeix.

Per últim, Eines de País ha assenyalat que en la trobada del Cercle “ha perdut una oportunitat magnífica de reconèixer que un cop més l’any 2018 s’ha tancat amb un clar incompliment de les inversions compromeses per l’Estat, arribant a poc més del 10% del total de l’Estat quan la nostra contribució al PIB és gairebé del 20%”.

“Això sí que fa perdre potencial econòmic a Catalunya i a més a més genera condicions a la resta de Comunitats Autònomes per poder fer la competència a les nostres empreses, amb els nostres impostos”, afegeix Eines de País en el comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona