Política

Arxivada la causa contra Ros per perdonar multes

La fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decretat l’arxivament de la denúncia presentada pel Comú de Lleida contra l’exalcalde Àngel Ros, la tinent d’alcalde Montse Mínguez i la regidora delegada de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, pels delictes de prevaricació, tràfic d’influències i malversació continuada de cabals públics per, suposadament, perdonar o deixar prescriure multes de trànsit imposades per la Guàrdia Urbana o pels operaris de l’empresa concessionària de la zona blava.

Segons va fer públic ahir el consistori, Anticorrupció no ha trobat “cap indici” de delicte després d’investigar expedients sancionadors del període 2012-2017. El fiscal ha pogut comprovar que, en els procediments anul·lats per error en la identificació del conductor, el departament de gestió de tributs i multes ha continuat l’expedient contra l’infractor identificat o, en el seu cas, contra el titular del vehicle si aquest no ha identificat el conductor. Pel que fa als procediments anul·lats per prescripció o extemporalitat, l’informe emès al fiscal per la policia judicial també determina que la tramitació i els terminis han estat els “correctes” conforme a la llei de seguretat vial.

Tot i la decisió, el Comú de Lleida assegura que hi tornarien, perquè denunciar qualsevol indici de delicte és la seva obligació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia