Política

Maragall no renuncia a un pacte amb Colau però creu que els comuns estan “demanant el suport del PSC i Valls”

L’alcaldable d’ERC diu que el tripartit d’esquerres que reclama l’alcaldessa en funcions és un “artifici retòric”

L’oferiment de Manuel Valls per donar suport a Colau sense condicions, està causant discrepàncies en el si del grup de Barcelona pel Canvi-Cs

El candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha instat aquest divendres la líder de Barcelona en Comú, Ada Colau, a reprendre les converses per impulsar un acord a l’Ajuntament de Barcelona entre les dues formacions.

En una roda de premsa feta a la seu d’ERC després d’haver-se reunit aquest divendres amb Colau, Maragall ha tancat la porta al tripartit d’esquerres que reclama Colau en considerar que és un “artifici retòric” i ha reclamat a l’alcaldessa en funcions que deixi d’“enganyar a la ciutadania” amb aquesta proposta. Amb tot, Maragall ha emplaçat Colau a aclarir si acceptarà els vots de Barcelona pel Canvi-Cs i del PSC per ser escollida alcaldessa i ha constatat que si es presenta a la investidura, és que demana el vot a aquestes formacions.

Maragall qualifica el tripartit d’esquerres que proposen els comuns com a “artifici retòric” perquè “no és possible” a la “Barcelona d’avui” i és la manera que utilitza Barcelona en Comú per “sostenir la candidatura de Colau com alcaldessa de Barcelona”.

De fet, ha qualificat el tripartit de “cortina de fum” per treballar per tenir els vots del PSC i Cs i s’ha preguntat com seria el mandat de Colau amb aquestes condicions.

L’aspirant republicà a l’alcaldia de Barcelona els ha demanat que decideixin entre “negociar” o “competir” i els ha convidat a mantenir una proposta de govern compartit. “Volem reprendre les converses però amb transparència”, ha reclamat.

Maragall ha explicat que presentarà candidatura per ser investit alcalde el pròxim 15 de juny i s’ha mostrat confiat que si Colau no té prou suport per ser escollida, sigui ell designat alcalde en segona ronda per ser la llista més votada el 26-M.

D’altra banda, l’oferiment de Manuel Valls per donar suport a una candidatura de Colau sense demanar cap condició, està causant discrepàncies en el si del grup de Barcelona pel Canvi-Cs a l’Ajuntament de Barcelona sobre com afrontar la investidura del proper alcalde. Cs no vol facilitar l’elecció de la líder de BComú, Ada Colau, com a alcaldessa malgrat l’oferiment que l’ex-primer ministre francès Manuel Valls va fer-li la setmana passada per evitar que el candidat d’ERC, Ernest Maragall, aconsegueixi l’alcaldia. Fonts consultades per l’ACN asseguren que s’està negociant la posició del grup municipal –format per tres regidors militants de Cs i tres que no ho són, entre ells el mateix Valls–, però que segueixen les discrepàncies perquè el partit taronja rebutja fer Colau alcaldessa amb els seus vots.

Cs i Valls van acordar que les decisions que afectin el grup municipal es prendran en una comissió mixta formada per tres representants del partit –Joan García, Jordi Cañas i Carlos Carrizosa– i tres membres de l’entorn de l’ex-primer ministre francès –Celestino Corbacho, Carlos Rivadulla i Guillermo Basso–. No obstant això, veus d’ambdós corrents s’han pronunciat en sentits divergents des del dia de les eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona