Política

PP i Cs es reuniran a la Comunitat de Madrid per parlar de programa

PP i Vox han anunciat un principi d’acord per governar als consistoris on arribin a la majoria absoluta

El Partit Popular i Ciutadans han acordat crear una taula de treball que tindrà la seva primera reunió la setmana vinent per a parlar “exclusivament de programa” per a la formació de Govern en la Comunitat de Madrid.

Així ho ha avançat el candidat de Ciutadans en la Comunitat, Ignacio Aguado, al final de la reunió de prop d’una hora que ha mantingut amb la seva homòloga del PP, Isabel Díaz Ayuso, i altres membres de tots dos partits en l’Assemblea de Madrid.

“El que hem parlat amb el Partit Popular ha estat de la nostra voluntat de negociar un Govern, de negociar una sèrie de mesures i propostes concretes per a posar en marxa quan entrem en el Govern i això és on ens quedarem”, ha dit Aigualit en declaracions als mitjans. El candidat ha destacat la “bona sintonia” d’una reunió que ha qualificat de “cordial” i en la qual considera que hi ha hagut “voluntat sincera d’arribar a un acord”.

Aguado ha dit que no té “cap inconvenient” a asseure’s amb la candidata de Vox a la Comunitat, Rocío Monasterio, per a parlar d’assumptes com la composició de la Mesa de l’Assemblea, que es constituirà dimarts que ve.

Aguado està convençut que “tant en la Comunitat de Madrid com a l’Ajuntament hi ha voluntat d’acord” i ha demanat “una mica de paciència” a “tots els madrilenys”.

Per la seva banda, PP i Vox han anunciat aquest divendres un principi d’acord per governar junts als municipis on sumin majoria absoluta. Són només 35 municipis a tot l’Estat –cap a Catalunya–, entre els quals hi ha Almería i Pozuelo de Alarcón (Madrid). Segons Vox, un cop tancat aquest principi d’acord ara seran els equips locals els que despleguin els acords programàtics a cada municipi en els pròxims dies. Les dues formacions han anunciat l’acord després de la reunió de dues hores que han mantingut al Congrés dels Diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona