Política

BComú descarta la possibilitat d’un tripartit a Barcelona amb ERC i PSC en “constatar” els “vetos creuats” en les negociacions

La formació es reafirma a presentar la candidatura de Colau a l’alcaldia el pròxim dissabte

Barcelona en Comú ha constatat que l’opció de formar un tripartit amb ERC i PSC està descartada, després de les reunions que l’equip negociador ha mantingut aquests dies amb les dues formacions, segons informa a través d’un comunicat aquest dimecres al vespre.

BComú considera que en les eleccions del 26 de maig els ciutadans van donar un “mandat clar de configurar un govern d’esquerres a la ciutat”, però que “ni ERC ni PSC han sortit dels blocs ni dels vetos creuats”. La formació argumenta que aquest escenari de “vetos creuats” i la “responsabilitat” de defensar les polítiques iniciades en el darrer mandat “impulsen a presentar la candidatura d’Ada Colau a l’alcaldia”, una opció que va aprovar el plenari de BComú divendres passat.

Segons expliquen en el comunicat, després de les reunions que l’equip negociador ha tingut amb ERC i PSC, han constatat que els socialistes estan disposats a sumar per a la investidura de Colau, mentre que els republicans manifesten que continuen presentant a la investidura el seu candidat, Ernest Maragall.

BComú afirma que treballarà per assolir l’alcaldia el pròxim dissabte i argumenta que té “una responsabilitat davant els sus electors i davant la ciutat que ha governat els darrers quatre anys” i de “defensar l’agenda de canvi iniciada, de no dependre de les agendes creuades entre la resta de forces d’esquerres i també d’iniciar una nova etapa a la política catalana que superi els vetos i les línies vermelles i aposti pel diàleg i la desjudicialització”.

La Coordinadora de BComú es reuneix aquesta tarda per fer seguiment de les reunions d’aquests dies i per valorar els propers passos fins al dissabte 15 de juny.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona