Política

Maragall: “La senyora Colau no ha decidit res, s’ha deixat comprar”

ERC plantejarà iniciatives que intentaran “posar en evidència la contradicció” del pacte de govern

Maragall ha apostatper replantejar el sistema electoral i que en el cas de les municipals es plantegi el debat de les dues voltes

“La senyora Colau no ha decidit res, s’ha deixat comprar per una voluntat explícitament aliena compartida per Jaume Collboni i Manuel Valls”. Així s’ha expressat a Catalunya Ràdio el líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, que ha criticat que els comuns van plantejar un equip negociador “sense papers ni propostes, simplement dedicat a guanyar temps al servei d’una decisió que ja estava presa”. Maragall, que ha reconegut que potser haurien d’haver aplanat el camí per a un pacte entre ERC i els comuns abans de les eleccions, ha avisat que plantejaran iniciatives que intentaran “posar en evidència la contradicció” del pacte de govern. Sobre els insults i els crits de la plaça Sant Jaume de dissabte, els ha condemnat però ha constatat que són l’expressió de la “frustració”.

(Aquesta notícia actualitza l’anterior amb una altra entrevista de Maragall en una altra emissora de ràdio)

Maragall ha rebutjat comparar els pactes que ERC ha fet amb el PSC en alguns municipis amb la situació de Barcelona, perquè “Barcelona és la capital del país, i la batalla política que hi ha a Barcelona és la que hi ha al país”.

També ha criticat que l’acord simplement sigui per mantenir l’alcaldia, sense cap contingut real de moment. L’exconseller ha constatat que el que hi ha al darrere és el fet de “no suportar que ERC assumeixi el rol de força central”.

Sí que ha reconegut que potser haurien d’haver parlat més amb els comuns ja abans de les eleccions. “Potser donàvem per descomptat que era el pacte natural, potser sí que vam fer malament de no aprofundir-hi, o hi havia una qüestió de la qualitat de les relacions entre els dos grups a l’Ajuntament”, ha admès.

Tot i que hi ha una “coincidència explícita” entre els programes electorals dels comuns i d’ERC, Maragall ha advertit que no tindran una actitud de “docilitat” davant de les propostes que presenti el Govern, ni tampoc les rebutjaran per principi. Ha assegurat que el grup republicà serà molt proactiu i “intentarà posar en evidència la contradicció del govern actual”. “La contradicció es veurà molt aviat. Si han d’anar repetint els 21 vots per decisions de tot ordre en cada àmbit serà una manera de fer evident les coses”, ha indicat.

Segona volta

D’altra banda, Maragall ha apostat a Rac 1 per replantejar el sistema electoral i que en el cas de les municipals es plantegi el debat de les dues voltes.

En preguntar-li per un trencament del pacte entre Colau i Collboni, ha remarcat que ERC es comportarà “en tot moment i circumstància” i plantejarà “la natural assumpció de responsabilitat al màxim nivell, partint de zero i considerant-se com a partit guanyador”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona