Política

Aragonès nega que el govern vulgui privatitzar serveis públics

El vicepresident assegura que l’objectiu de la llei de contractes de serveis a les persones és garantir que el preu no sigui el principal criteri per a l’adjudicació de contractes

Justifica que s’hi incloguin serveis que ara no estan externalitzats perquè si en un futur es contracten tinguin la mateixa regulació

El vicepresident del govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha negat aquest dimecres que l’avantprojecte de llei de contractes de serveis a les persones “obri les portes” a la privatització de serveis públics, com afirmen els seus detractors.

En declaracions als mitjans, Aragonès ha assegurat que l’objectiu de la llei és garantir que el preu no sigui el principal criteri per adjudicar la contractació de serveis i que “pesi” més la qualitat del servei que es presta, incorporant clàusules que facilitin el control i la monitorització per part de l’administració i els usuaris.

Segons el conseller, la nova llei evitarà que qui tingui més capacitat financera per oferir un preu més barat aconsegueixi els contractes públics. A més, ha assenyalat que les clàusules de responsabilitat social que es contemplen en la nova regulació milloraran les condicions laborals dels treballadors més enllà del conveni col·lectiu, prohibirà l’adjudicació a empreses que operin en paradisos fiscals o millorarà la responsabilitat ambiental.

El republicà ha explicat que ja s’han donat casos de grans empreses que no estan especialitzades que han “desplaçat” entitats del tercer sector o cooperatives que proveïen aquests serveis.

“No estem en contra d’empreses concretes, però estem a favor que els serveis públics es prestin amb la millor qualitat i si cal contractar un tercer s’han de garantir millors condicions laborals, més sostenibilitat ambiental o més participació de les dones en la presa de decisions”, ha indicat.

Aragonès, que ha destacat la importància i la necessitat de la llei, ha justificat que en l’annex de l’avantprojecte apareguin serveis que actualment no estan externalitzats “perquè si en un futur es contracten i no estan inclosos a la llei, regirà el preu i no la qualitat a l’hora de l’adjudicació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres