Política

L’entrada de JxCat al pacte d’ERC i SGdP a Palafrugell s’encarrila

Han superat les diferències en el cartipàs i consensuen 30 accions de govern

Les converses d’ERC i Som Gent del Poble (SGdP) amb JxCat per incorporar aquesta darrera formació a lequip de govern de Palafrugell han avançat després que els dos edils, Josep Salvatella i Marc Heras, garantissin la investidura de Josep Piferrer com a alcalde, el dia 15. Aleshores, Salvatella va prioritzar el seu compromís personal amb un govern independentista –verbal amb ERC i signat amb l’ANC–, però admetia unes diferències en l’oferta de cartipàs que a finals de la setmana passada ja s’havien superat.

“Ja no hi ha cap desacord en la distribució d’àrees”, confirmava Piferrer, i un cop salvat l’escull, ara estan avançant, amb el portaveu de SGdP, Joan Vigas, i Salvatella mateix, en el consens del document programàtic que sustentarà el pacte. De les línies i propostes que defensava cada grup per separat, miren de trobar els punts de coincidència prioritaris i “alguns punts singulars dels programes de cadascú però que puguem compartir tots”, hi afegia ahir el portaveu de JxCat.

L’encaix final

Per Salvatella, es tracta d’un “bon acord, equilibrat respecte al pes relatiu que té cada grup”. I en què s’han reduït diferències entre competències en disputa amb l’acceptació de propostes en algunes àrees, com per exemple dins de la llista d’iniciatives de Serveis Socials.

No volen avançar més detalls, per la previsió de Piferrer, Vigas i Salvatella és mirar d’enllestir el programa de govern entre aquest vespre i demà. I poder presentar ja el pacte, amb les línies mestres i el repartiment del cartipàs aquest dijous mateix.

A Santa Cristina, JxCat reclama a ERC més pes

ERC també ha iniciat mandat en minoria a Santa Cristina d’Aro, amb un vot de confiança que no era imprescindible per a la nova alcaldessa, Lourdes Fuentes –la més votada–, però que mostrava la voluntat deJxCat per forjar un pacte. El seu cap de llista, Jaume Quintana, s’hi havia resistit, però en veure que tothom apostava per fer oposició a ERC en minoria, va canviar de parer. El moviment li ha provocat diatribes del PSC i dels crítics de JxCat. I la negociació amb ERC, segons explica Quintana, no progressa. Fuentes té sis edils, a un de la majoria absoluta, i Quintana vol que els seus tres regidors tinguin més pes, amb una tinència d’alcaldia, capacitat de decisió en Urbanisme –en plena redacció del POUM– i alguna àrea per lluir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid
Pròxim Orient

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona