Política

De los Cobos i caps de la Policia, Guàrdia Civil i CNI planten el Parlament

La Comissió d’Investigació dels atemptats del 17-A els havia citat a una sessió secreta

La cambra catalana els torna a citar per al divendres

El coronel Diego Pérez dels Cobos, el director del CNI, Felix Sanz Roldán, i excomandaments de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil a Catalunya han plantat aquest dimarts el Parlament, que els havia citat com a testimonis en una sessió secreta de la Comissió d’Investigació dels atemptats del 17-A.

Segons han informat a Efe fonts parlamentàries, sis dels deu compareixents a la sessió d’avui de la Comissió d’Investigació dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Baix Camp) d’agost del 2017 no han acudit a la cambra catalana, que els ha tornat a citar per al divendres 28 de juny.

En concret, han faltat a la cita el coronel de la Guàrdia Civil Diego Pérez dels Cobos, un dels representants del ministeri d’Interior de l’època en la Junta de Seguretat de Catalunya –i que va coordinar el dispositiu policial per reprimir l’1-O–-; el director del Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI), Félix Sanz Roldán; el llavors cap de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, i el seu homòleg de la Guàrdia Civil, Ángel Gozalo.

També han plantat els diputats l’aleshores director del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) José Luís Olivera, i l’ex-director general de la Policia Nacional Germán López.

Com estipula el reglament del Parlament, la mesa de la comissió d’investigació ha acordat citar divendres que ve –complint el termini establert de tres dies de marge– als sis compareixents.

Si divendres també desatenen voluntàriament el requeriment del Parlament, la Mesa de la cambra ho podria notificar a la Fiscalia, segons estableix l’article 68 del reglament, que regula les compareixences davant les comissions d’investigació.

L’article 502 del Codi penal estipula que les persones requerides en forma legal i sota advertiment que no compareguin davant una comissió d’investigació a les Corts o en una assemblea legislativa de comunitat autònoma podran ser castigades per un delicte de desobediència i, si són autoritat o funcionari públic, se’ls podria imposar a més una suspensió d’e feina o càrrec públic d’entre sis mesos i dos anys.

A la comissió d’investigació sobre els atemptats del 17-A han comparegut aquest dimarts a porta tancada com a testimonis el comissionat de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, Amadeu Recasens; el cap de la Policia Local de Cambrils, Josep Muñoz, i l’intendent major de la Guàrdia Urbana de Barcelona, Evelio Vázquez.

També ha estat citat, en aquest cas sense que la sessió sigui secreta, el director general d’Acció Cívica i Comunitària, Bernat Valls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona