Política

El groc torna a tenyir la presó de Lledoners

Activistes engalanen el trajecte que faran els líders independentistes

Les entitats convoquen dues concentracions coincidint amb la tornada dels presos polítics al centre bagenc, una al migdia i l’altra a les vuit del vespre

En la vigília del retorn dels líders independentistes a la presó de Lledoners, algunes persones s’han desplaçat al centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada (Bages) per tenyir de groc l’exterior del centre penitenciari.

Convocats per les seccions territorials de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium, els participants han volgut renovar els elements grocs de l’entorn de la presó. De la mateixa manera que van fer gairebé fa un any, s’han penjat i pintat llaços d’aquest color en el recorregut que porta fins a la presó.

A banda de la rotonda d’accés, els activistes també han volgut engalanar l’esplanada on durant mesos es van dur a terme les concentracions. A més de reposar els llaços malmesos s’ha renovat l’escenari des d’on el popular Joan BonaNit desitjava una “bona nit” als presos.

Demà, dia 1 dels presos de nou a Lledoners, és previst que ho torni a fer. ANC i Òmnium han convocat una concentració per a “acompanyar-lo”.

Un dels activistes que ha participat en l’acció, en Joan Martínez, veí de Castellbell i el Vilar, ha dut llaços que estaven col·locats en una plaça del seu municipi i que ha volgut recuperar malgrat que tem que “els tornaran a trinxar”. “Però estem aquí pels nostres presos”, ha recalcat.

Concentracions de benvinguda

És previst que Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez arribin aquest dimecres a la presó del Bages pels volts de la una del migdia. Ho faran custodiats pels Mossos, que n’assumiran la custòdia a Brians 2, després de que aquest dimarts hagin fet nit a la presó de Zuera.

Hi ha previstes dues concentracions de suport. La primera coincidint està convocada al migdia per acompanyar l’arribada dels presos i la segona a les vuit del vespre, a l’esplanada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs