Política

Iglesias confia que Sánchez no cometi la “irresponsabilitat” de repetir eleccions

El líder de Podem critica l’“obsessió absurda i fora d’època” dels socialistes de formar un govern monocolor

Veu “lògic” que Sánchez intenti l’abstenció de PP i Cs per evitar quedar “lligat” a les polítiques progressistes de Podem

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha replicat aquest divendres al PSOE que seria una “irresponsabilitat” repetir les eleccions. Després que els socialistes advertissin sobre el risc de nous comicis si la investidura de Pedro Sánchez no surt al juliol, Iglesias ha criticat l’“obsessió absurda i fora d’època” de formar un govern monocolor.

En una atenció als mitjans després d’una reunió amb pensionistes al Congrés, Iglesias ha opinat que la tensió d’aquests dies prové de l’intent de Sánchez perquè sigui la dreta, PP i Cs, la que li salvi la investidura. Ha apuntat que el líder del PSOE intenta aconseguir l’abstenció de la dreta per evitar així “estar lligat a les polítiques progressistes” del seu partit. Per Iglesias, això és “lògic” perquè encaixa amb la tradició del PSOE de pactar determinades polítiques econòmiques amb PP i Cs que amb el seu partit.

En aquest sentit, ha dit que no el sorprèn el moviment de Sánchez però ha confiat que “quan acabin els intents del PSOE d’assegurar-se un govern còmode” i “es visualitzi que no ho han pogut aconseguir”, no amenaçarà amb repetir les eleccions. “Estic absolutament convençut que Pedro Sánchez no cometrà la irresponsabilitat d’obligar els espanyols a votar altra vegada per una obsessió absurda”, ha dit.

No obstant això, ha apuntat que són “dies intensos” i ha demanat “calma”. De fet, s’ha mostrat convençut que al final i haurà entesa amb els socialistes, que segons ell, passarà per un “acord integral de govern”.

Iglesias ha assegurat que “la dreta” ja ha decidit que no hi haurà “un govern en minoria” del PSOE i Sánchez no tindrà més remei que recórrer a Unides Podem i “reconèixer el que és evident”, que els espanyols van votar fa dos mesos pel consens entre les dues forces progressistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona