Política

MÒNICA BOIX

ALCALDESSA DE MONTAGUT I OIX (SMO)

“Volem potenciar l’àrea social”

COMARCA Reclama una reestructuració del Consell de la Garrotxa perquè no sigui tant un instrument de representació política i hi tinguin veu tots els municipis

Agrupació d’electors.
Mònica Boix Pagès (1977) és diplomada en ciències empresarials i treballa al departament d’exportació d’una empresa càrnia. Va ser regidora de CiU a l’oposició i des del 2011 és l’alcaldessa. També ha estat consellera comarcal. En aquests dos mandats es va continuar presentant per CiU, però ara ho ha fet amb una agrupació d’electors (Som Montagut i Oix). No milita en cap partit.
La seva va ser l’única llista que es va presentar. Hem d’interpretar que la gent estava contenta amb l’equip de govern i no calien alternatives?
Jo vull interpretar-ho així, que s’han fet les coses bé i que la gent està satisfeta. I, malgrat haver-hi només una llista, vam pujar molt en nombre de vots.
Durant la campanya, vostès parlaven d’un gir cap a l’esquerra. Com ho hem d’interpretar?
A veure, a l’esquerra hi hem estat sempre, el que passa és que potser pel perfil dels membres de l’equip de govern, que potser no eren els adients, no es van posar prou esforços en algunes polítiques. A l’esquerra hi hem estat sempre, almenys jo. Ara sí que volem potenciar unes àrees concretes, com és la de Benestar Social o la de Participació.
En inversions importants, el municipi ja estaria ben servit?
Sí, però sempre falten coses. De fet, tenim dos equipaments als quals ens convé donar-los una sortida, com són l’antic ajuntament i la rectoria d’Oix. Són dues coses pendents que en aquest nou mandat ens agradaria donar-los un ús. Ja hi ha idees.
Què hi preveuen?
Pel que fa a l’antic ajuntament, que és propietat municipal, es van fer consultes i xerrades per esbrinar una mica la voluntat dels veïns i veïnes. Va sortir que es volia mantenir l’edifici (hi havia possibilitat d’enderrocar-lo i fer-hi una plaça). En l’anterior mandat nosaltres plantejàvem un alberg, un centre d’informació, un espai de diverses activitats... amb l’entrada de gent nova a l’equip de govern ara es planteja també la possibilitat de convertir-lo en un lloc de cohabitatge per a gent gran que viu sola. Quant a la rectoria d’Oix, també s’han fet consultes. Ja s’hi fan activitats, però se li pot treure molt més rendiment.
Gran part del municipi està dins de l’EIN de l’Alta Garrotxa. Què n’opina de la proposta de pla de protecció?
És molt millorable i, de fet, els nostres tècnics estan treballant per presentar-hi al·legacions. Però l’important és que tenim una base que ens serveix de punt de partida. Nosaltres estarem al costat de tothom que tingui propostes per millorar el pla.
Quines són les qüestions a millorar?
La més destacada serien les limitacions a les zones de màxima afectació, però es pot arribar a un consens i es pot rectificar. Al consorci estan completament oberts a parlar de qualsevol cosa i la Generalitat també s’hi ha posat bé i ha allargat el termini de presentació d’al·legacions, com és lògic.
Es plantegen fer pagar per accedir al corredor Sadernes-Sant Aniol?
Sí, és una proposta que no veiem forasenyada. A altres llocs es fa i funciona. Cal que la gent prengui consciència que estan en un territori que cal conservar. S’està massificant molt aquesta zona i d’alguna manera hem de revertir-ho.
El fet de ser una agrupació d’electors i no tenir el paraigua de cap partit els impedeix ser presents al Consell Comarcal...
Sí, i el Consell ens deixa totalment a banda. Ara mateix, a la Garrotxa hi ha tres ajuntaments (el nostre, Argelaguer i Mieres) on governen agrupacions d’electors. Tots junts representem prop del 20% del territori i som més regidors que altres grups que sí que són al Consell Comarcal. Voldríem que el Consell fos conscient que hi ha una part important de la comarca que no hi estarà representada. Pensem que el Consell necessita una reestructuració, cal buscar la manera –ja sé que és complicat i que els partits no hi estaran gens d’acord– perquè no sigui tant una representació política i, en canvi, tingui més pes el consell d’alcaldes. N’estem parlant els tres ajuntaments, però encara és una idea embrionària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona