Política

Jutgen dos activistes identificats durant la protesta a Barcelona per la detenció de Puigdemont

La Fiscalia demana sis anys de presó per a un d’ells i dos per a l’altre acusats de desordres i atemptat contra l’autoritat

La Secció Segona de l’Audiència de Barcelona ha jutjat aquest dilluns els dos activistes de l’Hospitalet de Llobregat acusats de presumptes desordres públics i atemptat contra l’autoritat durant la protesta davant la delegació del govern espanyol a Barcelona per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya el març del 2018.

La fiscalia demana sis anys de presó per a Lluís Mollon, al qual acusa de llençar una ampolla de vidre contra una unitat mòbil dels Mossos d’Esquadra durant la protesta i de creuar contenidors al carrer per impedir el pas de la policia quan intentava dispersar la protesta. Per a l’altra acusada, Laia Roca, el fiscal demana dos anys de presó en considerar que va ajudar Mollon a creuar un dels contenidors per “obstaculitzar” la tasca policial. Després del judici i envoltada d’una trentena de persones que s’han concentrat per donar-los suport, Roca ha confiat que la sentència sigui absolutòria.

Durant el judici han declarat els dos acusats, a més d’agents de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d’Esquadra i veïns de l’Hospitalet de Llobregat que van estar amb els acusats durant la protesta en què s’haurien produït els fets.

Mentre que Mollon i Roca han negat haver comès cap dels actes dels quals se’ls acusa, els agents de la Guàrdia Urbana han defensat que van veure Mollon llençar una ampolla de vidre que es va trencar en topar contra un vehicle dels Mossos d’Esquadra i moure contenidors per impedir el pas de la policia. Els Mossos d’Esquadra, però, mai van deixar constància que una ampolla de vindre impactés contra un vehicle del cos, cosa que ha remarcat l’advocada defensora, Laia Serra, durant el judici.

En declaracions als mitjans de comunicació després del judici, l’advocada defensora ha confiat que els tres vídeos aportats com a prova per demostrar que no va haver-hi aldarulls en el lloc on suposadament van succeir els fets siguin la “prova capital” que porti a l’absolució dels acusats. Serra els ha considerat una “prova objectiva” que contradiu la versió de la Guàrdia Urbana i és per aquest motiu que ha confiat que puguin conduir a l’absolució dels acusats o, com a mínim, a una rebaixa dels delictes “extrems” dels quals s’acusa Roca i Mollon.

A més, Serra ha apuntat que el fet que el ministeri fiscal vinculés els fets als CDR, que havien convocat protestes contra la detenció de Puigdemont, va “contaminar” la investigació i ha contribuït a fer que s’hagin agreujat els delictes als quals s’acusa els dos activistes. Sobre les contradiccions en les versions dels agents de la Guàrdia Urbana, l’advocada ha confiat que el tribunal les sàpiga “valorar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ exigeix a Israel que deixi d'impedir l'accés d'ajuda humanitària

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona