Política

Iceta: “El català només té un perill, que el segrestin els independentistes”

El secretari general del PSC assegura que el seu partit sí que té cura de la llengua i considera que “estimar el català no és que hi hagi menys castellà”

El ministre d’Afers Estrangers en funcions, Josep Borrell, nega que el PSOE “jugui” a repetir eleccions: “No és una solució”

El secretari general del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que el català no es troba en perill a Catalunya. “Només té un perill: que el segrestin els independentistes”, ha sentenciat Iceta, que ha retret que ara estigui “de moda” alertar sobre la situació del català. En canvi, sí que ha avisat que la llengua que requereix més atenció “és l’aranès”.

Durant la clausura de l’escola d’estiu dels socialistes, Iceta ha assegurat que el seu partit sí que té cura de la llengua i ha explicat que “estimar el català no és que hi hagi menys castellà”. “Que no ens enganyin”, ha acabat.

Iceta també ha parlat dels acords a municipis i Diputacions, amb el més recent a Barcelona, i ha assegurat que la seva formació està “en contra del sectarisme”. Així, ha explicat que poden tenir acords amb tothom perquè el seu objectiu és que hi hagi “un sol poble”. En aquest sentit, ha tret pit que a la seva formació “a acords no els guanya ningú”.

D’altra banda, Iceta també s’ha referit a la consulta que Podem vol plantejar a la seva militància sobre la investidura de Pedro Sánchez i ha retret que “es voti sobre un acord que no se sap quin és”. “Hi ha afiliats que diuen que la consulta és una broma i no hi participaran”, ha avisat.

En aquest sentit, el secretari general ha explicat que cal “garantir els mecanismes democràtics” i que el que no es pot fer és “referendar el que la direcció ja ha decidit”. Així, s’ha postulat a favor d’un govern “progressista” i ha avançat que els socialistes seguiran treballant en aquesta direcció.

“No ens mourà ningú, no ens atraparan ni per falses polèmiques ni per desqualificacions”, ha sentenciat.

Per la seva part, el ministre d’Afers Estrangers en funcions, Josep Borrell, ha negat que el PSOE estigui “jugant” a repetir eleccions perquè les enquestes augurin que els podria “anar bé” per ampliar la seva majoria: “Tornar a votar no és una solució”, ha subratllat.

“El país no està per tornar a repetir eleccions. Els que diuen que al PSOE juguem amb això, s’equivoquen absolutament. Som perfectament conscients que el país necessita un govern com més aviat millor”, ha afirmat.

Borrell ha urgit així a segellar un acord que permeti la reelecció de Pedro Sánchez com a president perquè “el país no es pot permetre més temps”, ja que “un govern en funcions funciona, però no del tot”.

En aquesta línia, ha emplaçat la resta de forces polítiques a assegurar la “governabilitat” del país facilitant un govern socialista, que és l’única opció factible amb les majories actuals.

Aprofitant el seu pas per Catalunya, el ministre en funcions del govern espanyol ha lamentat la “campanya de desprestigi terrible” que estan exercint els independentistes catalans en l’àmbit internacional contra la seva “humil persona” des que va ser proposat com a màxim representant de la diplomàcia europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista