Política

El PSOE no preveu reobrir la negociació amb Podem abans de la investidura

Calvo: “Iglesias no ha sabut entendre les regles del joc en la democràcia parlamentària i vetarà la investidura de qui ha guanyat les eleccions”

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions Carmen Calvo, ha apuntat aquest dimarts que el PSOE ja no preveu reobrir les negociacions amb Podem abans de la investidura. En una entrevista a La Sexta, i preguntada directament per si els socialistes tornaran a aquest diàleg que Pedro Sánchez va donar per trencat dilluns, Calvo ha apuntat que ara per ara el PSOE ja treballa només en el discurs del president del govern espanyol en funcions, “on tothom entendrà les raons i els arguments dels objectius que té per a Espanya dins de la política espanyola i al món, i per a la resta tothom haurà d’assumir la seva responsabilitat”. Segons Calvo, “Iglesias no ha sabut entendre les regles del joc en la democràcia parlamentària i vetarà la investidura de qui ha guanyat les eleccions”.

La vicepresidenta del govern espanyol ha afirmat que la seva formació “mai ha tingut ni vetos ni línies vermelles, i sí un document i propostes que han rebutjat”. La resposta de Podem a aquestes propostes, segons ha dit, ha estat “una consulta amb una pregunta trucada”. “Això ho ha vist tothom, hem estat proposant documents, reflexions i línies de treball que han estat rebutjats”, ha conclòs.

En aquest sentit ha acusat Iglesias de “parlar tota l’estona de càrrecs” i pretendre construir un “govern de coalició” abans de la investidura. “De moment el que està fent és vetar la investidura de qui ha guanyat les eleccions i ho farà votant com el senyor Abascal”, ha sentenciat. Per això, segons Calvo, “tot apunta” que Podem votarà ‘no’ a la investidura del PSOE al costat dels partits de la dreta.

Un cop més, Calvo ha insistit en les diferències entre les dues formacions sobre qüestions com el conflicte a Catalunya i ha recordat que els membres de Podem de la Mesa van votar en contra de la suspensió dels diputats presos. “Tenim grans diferències entre les nostres formacions”, ha afirmat.

En aquest sentit ha afirmat que “Iglesias no ha sabut entendre les regles del joc en la democràcia parlamentària i vetarà la investidura de qui ha guanyat les eleccions”, i “està fent quelcom que en democràcia s’entén poc: dir ‘no’ a la investidura de qui volen els ciutadans”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona