Política

Iglesias renuncia a ser ministre per facilitar un govern de PSOE i Podem

El líder de la formació morada assegura que no serà l’“obstacle” per a un acord sempre que “no hi hagi més vetos” i la representació del seu partit sigui “proporcional als vots”

Iglesias ja ha traslladat la seva decisió a Pedro Sánchez

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, fa un pas al costat i renuncia a ser ministre per facilitar un govern de coalició amb el PSOE. El líder socialista i president en funcions, Pedro Sánchez, havia posat com a condició per a l’acord que Iglesias no entrés al Consell de Ministres.

En un vídeo publicat aquest divendres a la tarda a les xarxes socials, el líder de Podem assegura que en els últims dies ha estat “reflexionant” i ha arribat a la conclusió que no vol ser “l’excusa perquè el PSOE eviti un govern de coalició” d’esquerres que situï “els drets socials a l’eix del govern”.

“La meva presència al Consell de Ministres no serà el problema” sempre que el PSOE “assumeixi que no hi pot haver més vetos” i que la representació de la seva formació al govern ha de ser “proporcional als vots”.

El secretari general de la formació morada ja ha comunicat la seva decisió a Pedro Sánchez i ha encarregat al secretari d’Acció Política de Podem, Pablo Echenique –que porta les negociacions amb els socialistes–, que traslladi al PSOE la seva voluntat d’arribar a un acord de “coalició integral, de programa i equip, per tirar endavant la investidura la setmana vinent”.

L’anunci d’Iglesias acosta la possibilitat d’un acord entre les dues formacions abans de dijous, quan es produirà la segona votació d’investidura de Pedro Sánchez, on el candidat només ha d’obtenir més vots a favor que no en contra.

L’equip de Pedro Sánchez té ara sobre la taula respondre si accepta aquesta fórmula o bé fa marxa enrere i endureix de nou els requisits dels perfils que ha anat establint per a la designació de ministres de l’entorn de Podem, que han passat de ser perfils “tècnics” a “qualificats” en les últimes hores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona