Política

El PSOE es mostra “convençut” que hi haurà acord amb Podem

Adriana Lastra assegura que en els propers dies treballaran amb “discreció i lleialtat” per tirar endavant la investidura

La portaveu socialista defensa que l’esquerra “pot i s’ha d’entendre”

La vicesecretària general del PSOE, Ariadna Lastra, s’ha mostrar optimista i confiada que hi haurà un acord amb Unides Podem després del pas al costat del líder de la formació morada, Pablo Iglesias.

En declaracions als mitjans a Oviedo, on ha assistit a la investidura del socialista Adrián Barbón com a president del Principat d’Astúries, la socialista ha destacat que amb el gest d’Iglesias “s’obre una oportunitat que tothom estava esperant” per poder arribar a un acord entre les dues forces polítiques que faciliti la investidura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. “Estic convençuda que hi haurà acord i el meu partit també”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha assegurat que treballaran en les properes hores i des “amb discreció, amb lleialtat i amb l’objectiu de tenir la setmana vinent un govern a ple rendiment”.

Lastra ha apuntat “les 48 hores que queden” fins al ple d’investidura s’aprofitaran des del PSOE i des d’Unides Podem per “parlar de moltes coses, com el programa del govern que ha de passar per fer front a les reformes necessàries”.

Segons ha dit, tant el PSOE com Podem han rebut motes peticions perquè s’entenguin i ha defensat que l’esquerra “sap, pot i ha d’entendre’s”. Per Lastra, el pacte és “necessiari” perquè es tracta de “donar resposta als milers de persones que van votar i esperen un govern de progrés”.

És per això que s’obre clarament a “parlar igualment de la participació d’Unides Podem” a l’executiu, ara que Iglesias s’ha descartat com a possible ministre.

La dirigent socialista ha posat en valor que el PSOE i Unides Podem “no parteixen de zero” sinó de dotze mesos de govern socialista durant els quals han aconseguit pactes que poden servir de base a les noves converses per al nou programa de govern. “Hem estat col·laborant i tenim la base de l’acord pressupostari que no va sortir endavant pel vot de la dreta i l’independentisme, però és una bona base. Tenim també el document de l’executiva del PSOE i treballem a partir d’aquí”, ha assenyalat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona