Política

El Sónar tanca amb 105.000 visitants, 21.000 menys que el 2018

El festival es ressent del canvi de dates i la vaga de muntadors

Els organitzadors subratllen que el certamen s’ha enfortit a nivell de “concepte”, “posicionament” i “artistic”

El Sónar 2019 ha tancat l’edició del 2019 amb 105.000 visitants, 21.000 menys que el 2018, quan el festival va batre el seu rècord de públic amb 126.000 visitants. El certamen ha reunit 46.000 persones al Sónar de Dia (64.000 l’any passat) i 59.000 al Sónar de Nit (62.000 el 2018).

Ricard Robles, codirector del Sónar, ha atribuït la pèrdua de públic a la “mala gestió” per part de les institucions de la vaga dels riggers –els muntadors de les estructures aèries dels escenaris– i al canvi de dates. En qualsevol cas, ha assegurat que “en vista de com estaven les coses poc abans d’inaugurar les xifres de públic són bastants raonables”.

Robles ha recordat que l’any passat va ser una edició excepcional, en la qual hi va haver rècord d’assistència, per la qual cosa ha preferit comparar les xifres d’aquest any amb la mitjana dels tres últims i ha quantificat la reducció de públic en “un 13 o un 14%”.

“La percepció que tenim és que el festival resisteix molt bé, malgrat les dificultats d’aquest any”, causades per elements externs al propi Sónar, afirmen els directors. A més, creu que “s’ha enfortit” el festival “respecte el concepte, posicionament, a nivell artístic i de punt de trobada de moltes idees i conceptes que s’han vist als escenaris i les activitats del Sonar+D”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia