Política

El PSOE atura la negociació amb Podem a l’espera de la resposta a la seva última oferta

Els socialistes asseguren que han fet propostes i volen una “resposta ràpida”

Podem adverteix que no pactarà a “qualsevol preu” reclama competències socials

El PSOE ha aturat aquest migdia les negociacions amb Podem a l’espera que la formació d’Iglesias doni resposta a la seva última proposta, segons han confirmat fonts socialistes després de la reunió que han mantingut al matí la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, i el secretari d’Acció de Govern de Podem, Pablo Echenique. Segons aquests fonts, “els equips del PSOE i d’Unides Podem han estat reunits aquest matí” i ara “el PSOE està a l’espera d’una resposta”. Podem, en canvi entén que les negociacions es troben en un punt de recés malgrat la manca d’avenços al llarg del matí.

La investidura de Pedro Sánchez continua sense els suports necessaris a menys de 24 hores de la segona votació, que tindrà lloc a partir de dos quarts de tres del migdia de dijous. La reunió entre Calvo i Echenique no ha suposat de moment un acostament entre les dues parts que es retreuen mútuament manca de voluntat d’acord.

Segons les dues parts, el PSOE accepta una vicepresidència per a Irene Montero i cedir a la formació morada competències en àrees com Infància, Joventut i Turisme, entre altres. Una proposta que la formació de Pablo Iglesias considera insuficient adduint que les àrees ofertes estan buides de competències.

Durant la negociació d’aquest dimecres, Podem ha advertit que no entrarà al govern de Pedro Sánchez “a qualsevol preu”. “Volem competències per desenvolupar polítiques socials en Igualtat, Treball, Hisenda i Transició Ecològica”, així com “Augmentar el SMI, aprovar un impost a la banca, baixar la factura de la llum o estendre l’educació 0-3 i els permisos de paternitat i maternitat iguals i intransferibles”.

Podem lamenta que malgrat haver cedit en el nomenament de Pablo Iglesias i haver renunciat a ministeris d’Estat com Defensa, Interior i Exteriors, “El PSOE no està disposat a compartir cap competència social”.

Fonts socialistes han apuntat que durant la reunió el PSOE ha posat sobre la taula una proposta i que ara toca a Podem aclarir si l’accepta o no. “Hem avançat propostes i necessitem una resposta ràpida”, apunten.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona
política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Guerra a Gaza

Israel es prepara per a l'operació a Rafah

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona