Política

La Moncloa tanca la porta a tornar a negociar un govern de coalició amb Podem

Calvo demana “responsabilitat” de PP i Cs perquè evitar que l’executiu estigui en funcions quan arribi la sentència de l’1-O i el Brexit

La vicepresidenta espanyola avança que l’executiu no farà vacances a l’agost

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha descartat aquest divendres tornar a negociar un executiu de coalició amb Unides Podem després de la investidura fallida d’aquest dijous.

En la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, Calvo ha comparegut en comptes de la portaveu del govern, Isabel Celaá, per donar explicacions sobre el fiasco de les negociacions de la investidura que ella mateixa va conduir.

La ministra ha criticat durament Podem i ha afirmat que els esforços per a la creació d’un govern de coalició “han acabat” perquè aquesta possibilitat ha estat “rebutjada” per Podem. “Aquesta via ha estat explorada i no ha funcionat: toca explorar altres situacions”, ha sentenciat.

Ha lamentat que la formació morada ha declinat “una oferta raonable i creïble” i ha instat Pablo Iglesias a “reflexionar”. Calvo ha etzibat al líder de Podem que “té el rècord d’haver protagonitzat dues vegades el rebuig a un govern d’esquerres”.

Calvo ha avançat que el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, “es dirigirà a tots els líders polítics una altra vegada” i “seguirà treballant amb totes les forces polítiques perquè hi hagi govern abans d’unes noves eleccions”.

En aquest sentit, ha fet una crida a la “responsabilitat” a PP i Cs perquè moguin fitxa, permetin la investidura amb la seva abstenció. Tot i així, també ha descartat un gran govern de coalició amb el PP perquè és “l’adversari polític” dels socialistes espanyols.

Ha afegit que ara mateix, “com que no hi ha cap candidat, cada líder es pot moure com consideri oportú per veure com pot aconseguir suport”.

Preocupació per estar en funcions quan arribi la sentència de l’1-O

Al principi de la roda de premsa, Calvo ha manifestat la “preocupació” del govern per la situació com afrontarà a la tardor el Brexit i la sentència als líders independentistes. “Si la resta no assumeixen la part de la tasca estarem en funcions”, ha advertit.

“Ens agradaria que en aquell moment no hi hagués govern en funcions i poder donar una resposta absolutament tranquil·litzadora” i poder actuar amb “cohesió, convivència i en defensa de la qualitat de la democràcia espanyola”, ha dit. Calvo ha apel·lat a PP i Cs perquè evitin aquesta situació.

D’altra banda, ha confirmat que Sánchez s’ha reunit avui amb el rei Felip VI al Palau de la Zarzuela per informar-lo del fracàs de la seva investidura i “reflexionar” sobre l’encàrrec que li va fer el monarca. La vicepresidenta ha emmarcat la trobada en la normalitat dels despatxos setmanals entre el president del govern i el cap d’Estat.

Govern sense vacances

Calvo ha anunciat durant la roda de premsa que aquest estiu el govern espanyol no farà vacances. A preguntes dels periodistes, la ministra ha confirmat que el Consell de Ministres es reunirà tots els divendres d’agost excepte el la setmana del festiu del 15. “Per aquest govern, totes les setmanes d’agost són hàbils, no hi ha vacances”, ha remarcat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona