CiU presenta una esmena a la llei de vegueries perquè s'inclogui la demarcació del Penedès

El grup parlamentari de CiU va formalitzar dimecres, el dia que acabava el termini per presentar esmenes a la llei de vegueries, una esmena per demanar que, en el marc de les demarcacions veguerials, en les quals la Generalitat haurà d'organitzar els seus serveis, s'incorpori un nou apartat que inclogui «la demarcació veguerial del Penedès, compresa pels municipis corresponents a les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l'Anoia, llevat, en aquest cas, dels set municipis de l'Alta Anoia: Calaf, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, els Prats de Rei, Pujalt, Sant Martí de Sesgueioles i Sant Pere Sallavinera». El vilafranquí Joan Raventós, diputat de CiU, ha apuntat que també s'ha presentat l'esmena que incorpora el Penedès en la constitució dels consells de vegueria de les demarcacions que queden afectades per la variació dels límits provincials.

El diputat explica en una nota que «amb aquestes esmenes es dóna resposta al compromís de CiU i es recullen totes les demandes provinents d'aquells sectors que havien fet arribar a la federació les seves mostres de suport per tal que la vegueria del Penedès quedés incorporada a la llei de vegueries, resolent així l'error del govern tripartit d'excloure-la». En la nota es fa èmfasi que, amb la presentació de l'esmena, «es dóna compliment al compromís que va prendre el líder de CiU, Artur Mas, fa dies a Vilafranca i es respecta la voluntat de la pràctica totalitat dels municipis d'aquest territori, que han aprovat mocions per defensar l'existència de la vegueria del Penedès». CiU destaca en la nota que és l'única força parlamentària que ha defensat la inclusió del Penedès en la llei de vegueries.

Àmbit sense rebaixes

La Plataforma per una Vegueria Pròpia, que impulsa la petició de la vegueria del Penedès, ha valorat en una nota, «en general de manera positiva», la sessió de la setmana passada al Parlament en la qual es van fer les compareixences del debat per fer la llei de l'àmbit funcional del Penedès, perquè és el penúltim pas cap a la consecució de l'àmbit de planificació Penedès, tot i que lamenta «la lentitud» del procediment. En la nota, la plataforma també mostra la satisfacció pel fet que els diversos grups, i especialment els del tripartit al govern, «van afirmar que aquest àmbit no sofrirà cap mena de rebaixa i tindrà la mateixa categoria i tractament que la resta dels altres set actualment vigents». Està previst que la segona fase de les compareixences que falten es faci el 5 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona