Política

Iceta considera que el bloqueig a la investidura de Sánchez va ser un “error” que cal “esmenar”

El dirigent socialista avisa que pot no haver-hi un altre intent “si no hi ha majoria a favor d’un candidat”

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que el bloqueig a la investidura del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, com a president del govern espanyol va ser un “error” i que ara s’hauria “d’esmenar”. Ho ha dit en declaracions als mitjans a Castellnou de Bages, on ha participat a l’escola d’estiu de les Joventuts Socialistes de Catalunya (JSC).

Iceta no ha volgut “tancar la porta” a un govern de coalició a l’Estat però ha destacat “les dificultats enormes de constituir-lo” que van demostrar les desavinences entre el PSOE i Unides Podem. “Era més senzill fer un govern a la portuguesa o a la danesa, un acord programàtic que permetés la investidura al voltant d’objectius”, ha reivindicat.

Iceta ha advertit, a més, que no hi ha cap garantia d’un nou intent d’investidura abans que el 23 de setembre es convoquin automàticament eleccions. “Si no hi ha majoria a favor d’un candidat podríem trobar-nos que no hi hagi ni tan sols intent d’investidura”, ha esgrimit.

Aquesta situació, ha afegit “interpel·la totes les forces polítiques”. “Hi ha temps suficient per parlar”, ha recordat, a la vegada que ha demanat “voluntat de no bloquejar”.

Tot i que ha rebutjat “entrar en un procés de retrets”, ha recordat que “és la segona vegada que Unides Podem vota en contra o fa impossible la investidura d’un president socialista”, ja que el 2015 van oposar-se a Sánchez per l’acord que el PSOE havia tancat amb Cs.

Iceta ha aprofitat per valorar l’últim baròmetre del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO), que situa el PSC frec a frec amb JxCat per la segona plaça al Parlament: “Estem contents i és un esperó per continuar treballant”.

El líder del PSC ha assistit a Castellnou acompanyat de l’exconsellera basca i secretària general del PSE, Idoia Mendia. També estava previst que hi anés la presidenta balear i líder del PSIB, Francina Armengol, que no ha pogut acudir-hi pel mal temps. Mendia ha deplorat que Sánchez no sumés “la majoria de la moció de censura”.

“Cal lamentar que no s’hagi produït l’acord que donés lloc a un govern fort, que no té per què ser amb majoria absoluta basada en una coalició”, ha afirmat .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona