Política

Aragonès: “No hauríem de renunciar a cap eina democràtica per donar resposta a la sentència del Suprem”

El vicepresident del Govern assegura que ERC no ha pres cap decisió, i diu que s’ha de consensuar amb la resta de forces polítiques independentistes

El vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dissabte que “no s’hauria de renunciar a cap eina democràtica” per tal de donar resposta a la sentència del judici de l’1 d’octubre.

Segons ha indicat, ERC encara no ha pres cap decisió però, en tot cas, ha defensat que, sigui quina sigui, s’haurà de prendre de manera consensuada amb la resta de forces polítiques i sobiranistes del país. “Volem que sigui una resposta del 80%”, ha afegit.

Aragonès ha fet aquestes declaracions després que l’exdiputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, fes públic aquest divendres un tuit en què es mostra partidari d’unes noves eleccions catalanes com a resposta institucional a la sentència. Tardà creu que això s’ha de combinar amb una resposta popular a través de mobilitzacions “pacífiques, cíviques, permanents i massives”.

Pere Aragonès ha assegurat que la resposta institucional a la sentència del Suprem no la prendrà només ERC, sinó que s’haurà de decidir conjuntament amb la resta de forces polítiques independentistes del país.

Tanmateix, Aragonès creu que “totes les opcions han de poder estar sobre la taula”, i ha afegit que “no s’hauria de renunciar a cap eina democràtica per poder donar-hi resposta”.

En relació a les reflexions de Tardà en el seu compte de Twitter, Aragonès ha assegurat que són personals i ha defensat la figura de l’exdiputat d’ERC al Congrés com a “un dels grans actius d’ERC”.

“És un dels nostres grans referents i ha defensat la república catalana i els valors republicans i independentistes quan ningú ho feia al Congrés, les seves reflexions són molt benvingudes”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Brussel·les tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid

Israel desplega armament i soldats a la frontera de Gaza

barcelona
política

Referèndum, finançament singular i català, pilars del programa d’ERC

barcelona
alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona