Política

Vergés diu que la Generalitat no retallarà la despesa sanitària

La consellera defensa que Salut compleix i “gestiona de manera escrupolosa”

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha acusat aquest dimecres l’executiu de Pedro Sánchez de demanar “retallades” en sanitat, amb referència a la carta enviada al Govern per reclamar que redueixi la despesa sanitària i farmacèutica en superar els límits establerts. “Sembla que el govern espanyol ens està demanant que continuem aplicant les polítiques d’austeritat que practicava el PP, i ho fa un govern del PSOE”, ha recriminat Vergés, que ha defensat que la seva conselleria compleix i “gestiona de manera escrupolosa”.

La consellera ha assegurat que Salut enviarà “tota la informació que calgui”, ja que el govern espanyol demana un informe abans del 15 de setembre amb mesures específiques, però ha deixat clar: “Ens demanen que retallem i no ho farem”.

La consellera ha carregat contra el govern espanyol per demanar al Govern que ajusti la despesa sanitària als límits de despesa. “Catalunya és responsable dels principals serveis a la ciutadania i no té el finançament adequat per dur-ho a terme”, ha denunciat, per afegir: “Si a sobre hem de rebre cartes que ens demanen retallar en farmàcia i serveis, els socialistes ens hauran d’explicar perquè reclamen retallades i des del Parlament ens demanen una altra cosa”.

La titular de Salut ha exigit a l’executiu central que “obri la clau de la caixa del finançament” i l’ha instat a “reflexionar sobre com està finançant el sector sanitari”. “El que no podem fer és mirar cap a una altra banda quan surten medicaments nous”, ha afirmat la consellera, que ha posat com a exemple el tractament de l’hepatitis C, que el Departament de Salut finança sense aportacions econòmiques del govern espanyol.

El govern espanyol ha advertit per carta Catalunya i altres comunitats autònomes que superen el límit de la despesa sanitària, fixat en el 2,4% el 2018, i els demana propostes per contenir-la.

Segons el Ministeri d’Hisenda, Catalunya va situar el sostre de despesa en el 4,7% el 2018 i el maig d’aquest any, en el 7%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona