Política

Detinguts sis activistes per desordres varis els últims mesos

Els acusen de fins a nou delictes en protestes independentistes

Arran i CDR denuncien la “lògica repressiva”

Almenys sis activistes dels CDR i de col·lectius de l’esquerra alternativa com Arran i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, tres d’ells menors, van ser detinguts a casa o citats a comissaria al llarg del dia d’ahir pels Mossos, per la presumpta implicació en aldarulls públics els últims mesos, com els que hi va haver arran del Consell de Ministres del desembre a Barcelona, la vaga general del 21 de febrer contra l’inici del judici al procés (se’ls acusa d’asseure’s a les vies) o una protesta a l’abril contra un acte de Vox. Segons l’advocat Xavier Monge, els acusen de fins a nou delictes “que es barregen de forma matussera”, per englobar-los en una “suposada organització criminal”. Segons ell, la detenció “és inversemblant” i només pot respondre a “una lògica repressiva” per desincentivar des del govern les protestes a la imminent sentència, fet que veu “del tot incomprensible”. “És inexplicable; com a màxim són actes de desobediència pacífica”, ressaltava a les portes de la comissaria de les Corts, on van declarar, i davant la qual es van concentrar un centenar de persones des del migdia. Els tres majors d’edat seguien anit reclosos, i per aquest matí s’han tornat a convocar protestes.

Dos condemnats a 12 i 18 mesos

L’Audiència de Barcelona va condemnar ahir dos activistes de l’Hospitalet, Laia Roca i Lluís Mollon, a sengles penes d’un any i un any i mig de presó per la seva actuació en les protestes el 25 de març del 2018 davant la delegació de l’Estat a Barcelona, arran de la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya. La sentència condemna la parella per desordres públics en haver posat un contenidor per obstaculitzar l’acció dels cossos que volien dissoldre la manifestació. Això sí, absol Mollon del delicte d’atemptat a l’autoritat del qual l’acusava la fiscalia, que demanava sis anys de presó per haver llançat una ampolla de vidre contra un furgó policial, ja que no hi ha proves que tingués com a fi agredir cap agent. Desenes de persones es van concentrar davant l’edifici per fer costat als acusats, que es van declarar “contents i alhora decebuts” per la sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Més de quaranta morts per bombardejos israelians a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona