Política

Ximo Puig dubta que la judicial sigui la “via correcta” per reclamar el finançament

El president de la Generalitat valenciana considera que el que cal ara és que a l’Estat hi hagi un govern que no estigui en funcions per garantir un finançament just

Reivindica que estan més pel diàleg que per la confrontació

El president del govern valencià, Ximo Puig, ha valorat en relació amb l’anunci de la Generalitat catalana de portar l’executiu estatal als tribunals per reclamar el pagament de les bestretes de finançament pendents del 2019 que no sap si la via judicial és “la via correcta”.

Durant una visita a l’Espai Sanitari Campanar-Ernest Lluch de València, al costat de la ministra de Sanitat en funcions, María Luisa Carcedo, Puig ha assenyalat que “cada govern pot entendre d’una manera o d’una altra” la iniciativa de l’executiu català i la invitació a que altres territoris s’hi sumin.

Puig ha recordat que el govern valencià va intentar en un moment determinat plantejar un litigi de caràcter judicial respecte del finançament autonòmic, en entendre que estaven “assistits per la raó”. I ha recordat que “qualsevol informe objectiu” assenyala que el País Valencià és comunitat “pitjor finançada”.

Això no obstant, ha considerat que cal “anar al fons de la qüestió”, que és que hi ha d’haver un govern que tingui “competències i capacitat per poder sustentar el que és un finançament just. És per això que ha subratlla la importància que hi hagi “un govern, no un govern en funcions”.

El president valencià ha afirmat que “tant de bo hi hagués una via” perquè aquestes liquidacions a compte es puguin produir. Ha explicat que hi va haver voluntat per part de la ministra d’Hisenda que fos així, però “sembla que l’Advocacia de l’Estat no ho permet”.

“En qualsevol cas, més enllà de la confrontació, nosaltres estem pel diàleg i per la solució més que fer partidisme o fer confrontació de tot el que té a veure amb el finançament”, ha manifestat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona