Política

Una iniciativa per demanar un debat sobre la suspensió del parlament recull mig milió de firmes

La petició popular supera àmpliament el llindar de 100.000 signatures per ser admesa

Un tribunal escocès es pronunciarà aquesta setmana sobre la legalitat de tancar la Cambra dels Comuns

Una petició popular en contra de la suspensió del Parlament britànic ha reunit més de mig milió de signatures aquest dimecres. La reina Isabel II ha donat avui el vistiplau a la petició del primer ministre britànic, Boris Johnson, de clausurar l’òrgan legislatiu en la segona setmana de setembre. Aquesta moviment limita el marge de maniobra dels diputats per revertir un possible Brexit abrupte.

Un ciutadà que s’identifica com Mark Johnston ha registrat una demanda al web del Parlament on reclama que les cambres no siguin paralitzades si no hi ha un acord, una extensió de la data de sortida de la Unió Europea o si la sortida es descarta totalment.

“El Parlament no ha de ser dissolt tret que hi hagi una extensió de l’Article 50 o si la intenció del Regne Unit d’abandonar la UE es cancel·la”, assenyala la sol·licitud.

La iniciativa ha superat amb escreix el llindar de 100.000 signatures necessàries per ser debatuda a la Cambra dels Comuns.

Cinc setmanes sense Parlament

La suspensió de l’activitat del Parlament durant cinc setmanes –des de la segona de setembre fins al 14 d’octubre–, un període molt més llarg dels habituals quinze dies, deixaria un estret marge als diputats per evitar un Brexit sense acord.

Johnson ha insistit que és “totalment fals” suggerir que aquesta suspensió respon al desig de forçar un Brexit sense acord, sinó que encara confia a aconseguir un pacte.

Segons el calendari autoritzat avui per la sobirana, les càmeres quedaran suspeses “no abans del dilluns 9 de setembre i no més tard del dijous 12 de setembre” i l’activitat es reprendrà el 14 d’octubre, després del Discurs de la reina, el tràmit en què es detallen els plans del govern per a l’any legislatiu.

Els parlamentaris només disposaran de temps entre el 14 i el 31 d’octubre per debatre i votar un eventual nou pacte que permeti una sortida ordenada del club comunitari en la data prevista.

Si no aconsegueix un acord amb Brussel·les, el primer ministre es mostra partidari que el Regne Unit abandoni la UE sense un pacte el proper 31 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA