Política

Torra veu “celeritat interessada” en l’assenyalament “precipitat” de la data del seu judici

El president de la Generalitat lamenta que la justícia sigui lenta “només quan vol” i recorda que els presos polítics porten gairebé dos anys esperant la resolució del judici

La seva defensa emprendrà accions legals per una “irregularitat” processal

El president de la Generalitat, Quim Torra, veu una “celeritat interessada de la justícia” espanyola en l’assenyalament de la data del judici oral contra ell per un suposat delicte de desobediència a la Junta Electoral Central (JEC).

El gabinet del president ha reaccionat aquest dilluns a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de fixar les sessions del judici contra Torra els dies 25 i 26 de setembre lamentant que “la justícia és lenta només quan vol”. “Hi ha persones demòcrates que han d’esperar gairebé dos anys en presó provisional la resolució del seu procés penal. En aquest cas, podem comprovar que la pressa del tribunal per resoldre el cas del president Torra és absoluta”, assenyala l’oficina del president.

En aquest sentit, el gabinet de Torra alerta que l’assenyalament de la data del judici és “marcadament precipitat”, fins al punt que s’ha acordat el 31 de juliol de 2019, una data prèvia a la interlocutòria d’admissió i denegació de proves, que és d’aquest 2 de setembre de 2019. “Aquest fet és contrari a allò que marca l’article 785.2 de la Llei d’enjudiciament criminal”, denuncia.

A més, lamenta que les dates marcades per al judici coincideixen amb un assenyalament anterior de l’advocat defensor, en una causa amb un pres (que és preferent), i amb el ple del Parlament de Catalunya.

Irregularitat processal

L’oficina del president recorda “els jutges i tribunals no tan sols han de ser imparcials, sinó que també en tinguin l’aparença. I aquesta irregularitat posa en dubte aquesta imparcialitat”.

Per tot plegat, anuncien que la defensa del president “exercirà les accions legals pertinents contra aquest error processal que demostra que la pressa és enemiga del rigor”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia