Política

El PSC diu al Govern que pot aprovar els pressupostos si opta pel diàleg i per revertir les retallades

Els socialistes troben a faltar “concreció” en els comptes, però celebren que es deixi “en obert” per poder entrar a la negociació

El PSC està disposat a negociar els pressupostos del 2020 però emplaça el Govern a iniciar “un camí constructiu i des del diàleg” i a revertir les retallades. La diputada Alícia Romero s’ha reunit aquest dimecres al Departament d’Economia per conèixer les xifres dels comptes que prepara el vicepresident Aragonès i, tot i lamentar que “no hi ha gaire concreció”, ha celebrat que el deixin obert per poder entrar a la negociació. Amb tot, ha recordat a l’executiu de Torra que és ell qui té “una oportunitat per obrir la via i que s’aprovin els pressupostos”, per començar, deixant de banda l’actitud de “confrontació” a l’Estat.

“Sempre seiem a les taules on se’ns convoca”, ha garantit Romero, que ha dit que a la següent, si n’hi ha una altra a mitjans de setembre, tornaran a seure. Tot i això ha advertit que no es pot obviar que el context polític “influeix”: “Torra ha fet declaracions en què ens exclou i dificulta un acord, no només en pressupostos, sinó en avalar un Govern que té en la confrontació el seu camí”. Per tot plegat, suggereixen que hi hagi un canvi en l’actitud del Govern que es vegi en el debat de política general al Parlament, el 25 i 26 de setembre.

Romero ha explicat a la sortida de la reunió, que ha durat unes dues hores i en què també hi ha assistit el diputat Òscar Ordeig, que aquesta trobada ha estat la “presa de contacte” on se’ls ha relatat el marc pressupostari en què es plantegen els comptes i les prioritats del Govern de cara al 2020. Tot i això, ha trobat a faltar els recursos que es posaran de més en salut o en universitats, però ha aplaudit que es deixi “en obert” per poder entrar a la negociació. “El Govern no té majoria i haurà de negociar”, ha afegit Romero, que creu que el Departament “sembla obert a entrar en el detall de partides i xifres una mica més endavant”.

D’altra banda, la diputada socialista ha lamentat que els pressupostos no reverteixen les retallades dels darrers anys perquè només s’ha fet un “augment molt minso” en salut, educació o benestar social. Creu que una modificació en els impostos permetria revertir les retallades “tan exagerades” d’anys anteriors.

Després que Aragonès hagi obert la porta a modificacions a l’IRPF per a les rendes baixes en els comptes de l’any vinent, Romero ha assegurat que se senten “còmodes” amb aquest discurs: “La música està bé, després veurem quina és la lletra”, ha assenyalat la diputada, que diu que el vicepresident “no ho ha acabat de concretar” tampoc a la reunió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona