Política

Els ‘armilles grogues’ reapareixen amb força en un nou dissabte calent

A diverses ciutats les protestes deriven en incidents, sobretot a Montpeller i París

A la capital francesa la policia deté 89 persones

Milers d’armilles grogues han sortit al carrer aquest dissabte a diverses ciutats franceses, en la major part dels casos en manifestacions no comunicades que van derivar en incidents, sobretot a Montpeller i París.

A la capital francesa, la Policia ha realitzat almenys 89 detencions, segons les xifres provisionals que ha donat una portaveu de la Prefectura.

55 persones més, entre les quals un dels líders del moviment, Éric Drouet, han estat multades per intentar manifestar-se als Camps Elisis, on estava prohibit fer-ho, de la mateixa manera que als voltants de la catedral de Notre Dame.

A Montpeller, els principals aldarulls s’han produït a l’estació i a la plaça de la Comèdia, on les forces de l’ordre han realitzat algunes càrregues i han utilitzat gasos lacrimògens per intentar desallotjar als concentrats, molts dels quals amb la cara tapada.

Un cotxe de la policia ha resultat cremat en aquesta ciutat occitana. La prefectura calcula que han participat en les protestes unes 2.000 persones, mig miler de les quals de grups radicals coneguts com black bloc (bloc negre). La policia ha detingut almenys set persones.

A Rouen (Normandia), on la convocatòria ha aplegat diversos centenars de persones, també s’han produït detencions i s’han imposat multes arran dels enfrontaments entre manifestants, que han llançat projectils, i les forces de l’ordre, que han replicar amb càrregues i gasos lacrimògens.

El prefecte havia prohibit qualsevol concentració al centre de la capital normanda per protegir els comerços.

A Lilla (nord), alguns aparadors de comerços han resultat destrossats i diverses papereres han cremat al pas d’una marxa de prop de 700 persones, segons la prefectura, i 1.500 d’acord amb els organitzadors.

Les accions dels armilles grogues han estat menys virulentes a ciutats com Nantes (Bretanya) i Tolosa de Llenguadoc (Occitània), on estan fortament arrelats.

El president francès, Emmanuel Macron, segueix acaparant les crítiques d’aquest moviment de protesta que, després d’haver perdut empenta en els últims mesos, ha promès tornar a la càrrega després de les vacances d’estiu amb un “setembre negre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona