Política

Nova fuita de regidors de Cs

Tres electes del partit taronja a Sant Boi de Llobregat, Esparreguera i Platja d’Aro deixen el partit però demanen mantenir l’acta

Francisco Aguilar justifica la seva sortida per la “deriva” cap a la dreta de la formació

Tres regidors de Ciutadans (Cs) a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Esparreguera (Baix Llobregat) i Platja d’aro (Baix Empordà), respectivament, han abandonat el partit durant les últimes setmanes i han demanat mantenir els seus escons com a regidors no adscrits.

Aquestes baixes se sumen a les que ja van protagonitzar durant els últims mesos dos regidors de Cs a Sant Vicenç dels Horts i Viladecavalls, tots dos a la província de Barcelona, que van al·legar discrepàncies amb l’estratègia política d’Albert Rivera.

A Sant Boi de Llobregat se’n va del partit Olga Puertas, que va encapçalar la llista dels taronges a les eleccions municipals del 26M, en les que van obtenir tres escons.

A Esparreguera, Francisco Aguilar va donar el pas a final d’agost i, d’aquesta manera, va deixar Ciutadans amb només un dels dos regidors que havia obtingut al maig, quan es va situar com quarta força en aquest municipi de més de 20.000 habitants.

Aguilar va justificar que el principal motiu de la seva sortida de Cs era “la deriva política del partit, que ha passat de ser un partit centrista a ser un partit totalment de dretes”.

L’abandonament de José Luis Villa deixa els taronges sense cap regidor a Castell-Platja d’Aro, una localitat de la Costa Brava que supera els 10.000 habitants.

En declaracions a Efe, el responsable d’Acció Institucional de Cs a Catalunya, Joan García, ha afirmat que “els tres regidors han abandonat els seus respectius grups municipals per interessos personals que no tenen res a veure amb el projecte de Ciutadans”. García els ha instat a retornar “les seves actes de regidors”, en compliment del “compromís ètic” del partit que van signar en el seu moment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona