Política

JxCat, sobre un govern de concentració: “No entrarem en un debat que no existeix”

Artadi defensa que l’opció “més responsable” i “prudent” és no valorar les diferents opcions davant la sentència

La portaveu de JxCat a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, no ha volgut entrar a valorar la possibilitat d’un govern de concentració sobiranista que ERC posa sobre la taula com a resposta a la sentència de l’1-O. “Hi ha formacions que s’han autodescartat del govern de concentració. No entrarem en un debat que no existeix”, ha afegit. Segons Artadi, l’opció “més responsable” en aquests moments és no entrar a valorar les diferents opcions i no fer una “subhasta”. “Seria més fàcil per a nosaltres fer pressing polític però això no ajudaria a buscar el consens que està buscant la ciutadania”, ha explicat en roda de premsa des de l’Ajuntament de Barcelona.

Artadi ha defensat que “no es moment de posar etiquetes” sobre de qui és cada proposta i ha reivindicat que la millor resposta a la sentència del Tribunal Suprem (TS) serà la que s’acordi entre tots els actors. L’única que, segons ha dit, tindrà recorregut.

D’aquesta manera s’ha pronunciat després que el vicepresident del Govern i coordinador nacional d’ERC, Pere Aragonès, en un entrevista a Rac 1 hagi tornat a apostar per un govern de concentració sobiranista fins aconseguir una taula de negociació amb l’Estat. Per la seva banda, el diputat de la CUP Carles Riera ha insistit a Catalunya Ràdio en rebutjar aquesta fórmula en aquests moments.

Artadi ha afirmat que JxCat ha optat per no entrar en un debat sobre govern de concentració o eleccions perquè consideren que “no ajuda a la feina interna de teixir complicitats” i ha assenyalat que la unitat estratègica “està costant molt”. Davant d’aquesta situació, ha apostat per al prudència. “Creiem que la nostra opció més responsable és quedar-nos molt ferms en buscar el consens dels independentistes i de tothom que està en contra repressió”, ha afegit.

Segons Artadi, la sentència marcarà un “punt d’inflexió” i cal que la política catalana torni a recuperar la iniciativa i marcar el rumb. I sense entrar en detalls ha afegit que la resposta institucional ha d’estar a la mateixa alçada que la resposta ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

Aproven una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES