Política

Els comuns emplacen Torra a fer una proposta per respondre a la sentència abans del debat de política general

Segovia aposta per una reforma del Codi Penal i diu que l’amnistia és “una de les vies que s’han d’explorar”

La portaveu del grup parlamentari de CatECP, Susanna Segovia, ha emplaçat el president de la Generalitat, Quim Torra, a fer una proposta sobre la resposta institucional a la sentència abans del debat de política general de la setmana que ve. En roda de premsa des del Parament, Segovia ha lamentat que es vagi tard en aquesta qüestió i ha apostat per una “proposta amplia i transversal del sobiranisme català”. Segovia ha proposat una reforma del Codi Penal i preguntada per la possibilitat d’una amnistia, tal com proposa la CUP, ha respost que “és una de les vies que s’han d’explorar”. De totes maneres, ha afegit que ha d’haver una resposta institucional per una banda i una resposta social per una altra.

Els comuns han recordat que es van reunir amb Torra al juliol i que encara no tenen una proposta sobre la taula. “L’únic que hem sentit és un govern de concentració, que ha fet Aragonès, i no té suport de cap partit, tampoc del de Torra”, ha afegit. Davant d’aquesta situació, Segovia s’ha dirigit a Torra per demanar-hi que faci una proposta abans del debat de política general que està previst per al 25 i 26 de setembre. Segons Segovia, “és difícil entomar un debat de política general sense haver pogut parlar ni tenir una proposta clara”.

Preguntada per una possible aturada o vaga com a resposta a la sentència, Segovia ha dit que qualsevol cosa que es faci, sigui una aturada o una mobilització, ha de comptar amb el suport majori de les organitzacions de Catalunya. I preguntada per si contemplen l’amnistia com una possibilitat, la portaveu dels comuns ha dit que “és una de les vies que s’han d’explorar”. Després ha afegit que no han debatut aquesta qüestió però que cal explorar “totes les vies”.

Pel que fa a la moció de censura que el PPC ha plantejat, la portaveu dels comuns ha considerat que es tracta d’una “qüestió partidista per intentar fer-se visibles en un escenari en el què no compten gaire a l’hora de decidir quines polítiques es fan a Catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona