Política

Cuixart demana “determinació” i que la sentència “no suposi cap fre sinó tot al contrari”

En una carta als socis d’Òmnium defensa que la resposta des de la presó ha de ser mantenir la resolució democràtica del conflicte

El president d’Òmnium, Jordi Cuixart, s’ha dirigit als socis de l’entitat per demanar que “la sentència no suposi cap fre, sinó tot al contrari”. El dia abans que es compleixin dos anys del 20-S, Cuixart defensa que hi ha l’obligació de continuar protestant “perquè els nostres fills també puguin fer-ho en el futur”.

I a les portes de la sentència del Tribunal Suprem (TS) defensa que la resposta des de la presó ha de ser “mantenir la resolució democràtica del conflicte com a prioritat, des de la lluita no violenta i els grans consensos”.

“Hem de fugir del debat estèril entre diàleg o confrontació, perquè evidenciar la manca de voluntat d’entesa de l’Estat forma part de l’estratègia de confrontació, i no suposa cap renúncia”, ha conclòs.

Gairebé dos anys després de les protestes davant del departament d’Economia que van suposar la presó preventiva del president d’Òmnium i del llavors president de l’ANC, Jordi Sànchez, Cuixart afirma que “les amenaces de presó no seran mai més un topall per a les aspiracions nacionals”.

I ha destacat que, ara fa dos anys, milers de ciutadans no van dubtar ni un segon a sortir al carrer per defensar les institucions i el dret a l’autodeterminació davant “l’abús de poder” de l’Estat.

De cara a la sentència, en una carta amb el títol Davant la sentència, tota la determinació , Cuixart dona per fet que suposarà un “retrocés de llibertats sense precedents per a qualsevol ciutadà que vulgui millorar la societat” i afegeix que restablir els drets fonamentals depèn de la “determinació i la voluntat de sacrifici”.

Pel que fa a la situació política a nivell espanyol, Cuixart constata que “el veritable entrebanc per a la governabilitat de l’Estat segueix sent el conflicte amb Catalunya” i ha lamentat que els diferents governs espanyols hagin estat incapaços de donar-hi una “resposta democràtica”. “La monarquia i els poders de l’Estat tampoc poden amagar la seva responsabilitat”, ha afegit .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona