Política

El PSC denuncia la “paràlisi” del govern de Girona

Sílvia Paneque alerta que, passats 100 dies, “sembla que la ciutat encara estigui en mans d’un govern en funcions”

El grup municipal del PSC denuncia “l’evident paràlisi” del govern de Girona, “que té abandonat el dia a dia de la ciutat” i que “avança per inèrcia somorta”. La portaveu socialista, Sílvia Paneque, juntament amb el seu equip, va analitzar ahir els primers 100 dies de Marta Madrenas (JxCat) al capdavant de l’alcaldia d’aquest nou mandat. “Subratllem que ens trobem amb una alcaldessa que continua a l’espera del que passi amb la política d’àmbit nacional, i que no té cap conseqüència positiva per a la ciutat”, remarca Paneque. “Durant els primers 100 dies tan sols s’han aprovat iniciatives de tràmit, no hi ha hagut discussions de calat”, lamenta la líder socialista, que assegura que “sembla que la ciutat encara estigui en mans d’un govern en funcions”.

En l’àmbit de seguretat, la regidora del PSC afirma que “malgrat l’evident augment de delictes, no hi ha hagut cap esforç per part del govern de Girona per donar un missatge de tolerància zero”, i pronostica que amb aquesta política “la situació irà a pitjor”. Pel que fa a drets socials, Sílvia Paneque alerta que “donar molts ajuts d’emergència no és l’única solució pel que fa a les polítiques socials”, sinó que “calen actuacions urgents i més efectives”. La portaveu socialista també va posar èmfasi en el fet que en els darrers anys s’ha promocionat “el turisme de low cost, i ara, de cop i volta, ens trobem decisions de poca cura al visitant”, referint-se a la polèmica mesura d’allunyar els busos turístics del centre. “A més, hi ha la situació amb els pisos turístics, que a hores d’ara no se sap com el govern de Girona ho vol afrontar”, diu. Paneque, a més, afirma que la preocupa “especialment” que encara ara Marta Madrenas i el seu equip no hagin fet públic el seu pla de govern, tot i que ja han passat 100 dies. “No coneixem el pla, ni si el presentarà”, lamenta. Per poder afrontar els reptes de la ciutat, els socialistes reclamen “un gir de 180 graus” del govern.

Crítiques als altres grups

El PSC sosté que, després que “ERC bloquegés qualsevol alternativa de govern, l’alcaldessa Marta Madrenas ha anat tirant endavant el mínim que un ajuntament necessita tirar endavant, com ara el cartipàs o els comptes generals”. “Això ha estat possible únicament gràcies a l’abstenció de Guanyem Girona, un curiós deixar passar, malgrat les seves crítiques rotundes, una situació que no se sap quant pot durar.” Una crítica que ja va tenir ahir la resposta de Guanyem Girona, que sosté que “les paraules de Paneque són desafortunades i s’equivoquen d’objectiu”. Guanyem Girona reivindica el seu paper “com a principal partit de l’oposició” i defensa que la formació “ha estat inflexible davant la manca de sensibilitat social del govern”.

LA FRASE

L’alcaldessa continua a l’espera del que passi amb la política nacional i que no té cap conseqüència positiva per a la ciutat
Sílvia Paneque
portaveu del psc a girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA