Política

Blanes

La convivència a la nit, els problemes del dia

El nou equip de govern intenta resoldre el descontentament dels veïns dels Pins pels efectes de l’activitat dels bars i discoteques

L’aprovació de la dedicació i les retribucions dels edils ha requerit tres intents

Per primera vegada a Blanes des del 1979 no hi ha cap alcalde ni de CiU ni del PSC. L’alcalde és ara d’ERC (Àngel Canosa), que va subscriure un acord de govern amb Blanes en Comú Podem. L’equip de govern està en minoria (deu regidors de 21, cinc de cadascun dels dos socis) i el principal maldecap dels 100 primers dies del mandat ha estat derivat de l’actitud d’alguns clients dels locals d’oci nocturn que alteren la convivència amb els veïns dels barris de la Plantera i, sobretot, dels Pins.

L’equip de govern i els representants dels locals treballen per signar un conveni. Inicialment, el consistori estava disposat a aixecar la reducció horària aplicada en l’anterior mandat. A canvi, els responsables del sector havien de vetllar per la seguretat dels voltants dels locals incorporant agents a la via pública i contractant un servei de bus que dugués els clients fins a l’estació de tren –ja s’havia fet.

L’endèmica falta d’efectius de la Policia Local –que els nous gestors pretenen cobrir, fins i tot, amb una nova comissaria– no ha contribuït a resoldre el problema. Els veïns més farts de la situació, aplegats en la plataforma Per uns Barris Més Segurs, van convocar una manifestació el 30 d’agost, a la qual va seguir una declaració institucional de tots els grups i veïns per reclamar una major implicació de la Generalitat.

Obstacles

ERC i els comuns han començat a caminar amb obstacles. Han calgut tres intents perquè els sous fossin aprovats pel ple, incloent-hi una sessió en què l’alcalde va treure el punt de l’ordre del dia perquè no hauria estat aprovat. Al final, l’abstenció de Junts ha permès desencallar els sous dels edils. Només l’alcalde té dedicació plena.

Les discoteques i els sous han ocupat part del temps dels regidors dels comuns i d’ERC. Fins al 2023 s’han proposat atendre, entre altres mancances, els problemes d’habitatge i l’atenció als més necessitats. L’Ajuntament s’ha declarat contrari a l’allargament de l’autopista C-32 i planeja millores a Valldolig, als Pins i la reforma de la plaça 11 de Setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona