Política

Lesmes espera que les possibles protestes contra la sentència de l’1-O “respectin la llei”

El president del Suprem diu que les detencions dels CDR ordenades per l’Audiència Nacional no tenen res a veure amb la decisió del tribunal

El president del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, ha demanat aquest dilluns que les possibles protestes contra la sentència de l’1-O “respectin la llei” i no es facin de forma “excessiva o sobreactuada”. Segons ell, totes les resolucions judicials es poden criticar i fins i tot protestar-hi en contra, però sempre que “no vagin més enllà de la llei”, “forma part del desenvolupament ordinari d’una societat democràtica”, ha reblat. Les resolucions judicials “s’han d’acceptar en una situació de normalitat d’un estat de dret com aquest” i després d’un “judici amb totes les garanties”, ha dit.

Lesmes ha dit als mitjans que la sentència s’espera per la primera quinzena d’octubre i ha assegurat que el possible trasllat dels polítics empresonats a Madrid per escoltar la sentència ‘in voce’ és una decisió que encara s’ha de prendre per part del tribunal. També ha opinat que les detencions de membres dels CDR per terrorisme aquest dilluns, ordenades per l’Audiència Nacional, no tenen res a veure amb la decisió del Suprem.

El també president del Consell General del Poder Judicial ho ha dit després de presidir l’acte d’obertura del curs acadèmic 2019-2021 de l’Escola Judicial, que té la seva seu a la zona de Vallvidrera, a Barcelona. A l’acte, han intervingut també el vocal de l’òrgan de govern dels jutges i membre de la Comissió de Selecció Rafael Mozo; el president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos; i el director de l’Escola Judicial, Jorge Jiménez.

Lesmes ha dit als aspirants que preservin la seva independència, la seva imatge pública i que es formin de manera contínua, a més de respectar la dignitat de tots els ciutadans i operadors jurídics.

Barrientos ha donat la benvinguda a Barcelona i Catalunya als aspirants a jutges i els ha animat a conèixer durant els propers mesos la cultura i la realitat catalana, així com que posteriorment demanin destí en un jutjat català, ja que hi ha manca de jutges.

La 70 promoció de l’Escola Judicial està formada per 188 aspirants, 134 dones i 54 homes que, un cop superades les oposicions d’accés a la carrera judicial, inicien ara el curs teòric-pràctic d’un any necessari per, després de superar també les fases de pràctiques tutelades i de substitució i reforç d’un any, rebre els seus despatxos com a jutges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona