Política

La CUP proposa un “gran acord per l’autodeterminació i l’amnistia” que fixi supòsits per declarar la independència

Riera acusa Espanya de practicar “terrorisme d’estat” amb les darreres detencions d’independentistes i de voler “generar por”

El diputat de la CUP al Parlament Carles Riera ha aprofitat la seva intervenció al Debat de Política General (DPG) per traçar les propostes del seu grup davant els propers mesos i com a resposta a la sentència que s’espera del Suprem sobre la causa de l’1-O.

En aquest sentit, els anticapitalistes reclamen la creació d’un “gran acord polític per l’autodeterminació, l’amnistia i els drets civils i polítics”, que incloguin partits, entitats, associacions civils, agents econòmics i societat organitzada. “No es tracta d’un acord només entre independentistes, sinó entre forces democràtiques sobre l’autodeterminació i la independència”, ha dit, tot afegint que aquest ens hauria de fixar “els supòsits sobre els quals el Govern hauria d’assumir la proclamació de la república i assumir la resolució democràtica del conflicte amb o sense l’acord de l’Estat”.

La proposta de la CUP, a més, inclou un desplegament internacional que promogui i defensi aquest gran acord, i la promoció i aplicació immediata “de l’amnistia total”. “Lligat amb l’autodeterminació dels catalans, cal una amnistia que anul·li totes les causes judicials imposades contra persones que hagin estat jutjades, processades i detingudes; i que prevegui mesures per als responsables de la repressió de drets fonamentals”, ha afegit Riera a la intervenció inicial del seu grup.

En començar el discurs, però, el diputat de la CUP ha volgut mostrar una enèrgica “solidaritat amb els presos, exiliats i totes les persones que pateixen repressió, incloses especialment les persones detingudes del 23 de setembre, objecte i víctima sense dubte del terrorisme d’estat”.

També en referència a l’Estat, Riera ha remarcat que cap allunyar-se dels plantejaments que arriben de Madrid perquè pateixen una “crisi territorial” que provoca “la reacció del règim del 78 a la seva fragilitat” i que comporta “la regressió democràtica, la repressió política i una absència de solucions al conflicte polític”.

Riera també ha tornat a rebutjar la proposta de fer un govern de concentració en considerar que serviria per “gestionar l’autonomia, continuar amb la política antisocial i la repressió, obeint la troika, i sense imposar-se a l’Estat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona