Política

Ciutadans

Ja relacionen els CDR amb la goma-2 i el terrorisme i en fan Torra responsable

Ciutadans va fer ahir al Parlament el pas més extrem en la seva estratègia de retratar sense cap mena d’escrúpol l’independentisme català com un moviment polític violent. Aprofitant les detencions, dilluns, dels activistes acusats pel fiscal de l’Audiencia Nacional de terrorisme alimentant els titulars acusadors de la premsa de Madrid, Ciutadans va relacionar ahir explícitament i repetidament els CDR i l’independentisme en general amb el terrorisme genèricament i amb el d’ETA específicament.

Si, dilluns, donant per feta la veracitat de les acusacions de terrorisme contra els detinguts, la portaveu de Ciutadans, Lorena Roldán, acusava implícitament Torra d’instigar a “prémer el botó” d’explosius quan cridava als CDR a “empènyer”, ahir es va deixar anar del tot. Obviant la presumpció d’innocència, es va referir als nou detinguts de dilluns com a “nou membres de comandos radicals acusats de terrorisme”, va donar per fet que “tenien plans i objectius per atemptar” i ho va reblar assegurant, com alguns mitjans de comunicació espanyols, que “podrien estar atemptant a l’octubre”.

De fet, la seva referència sistemàtica al president Torra com a cap de suposats comandos violents va provocar el moment més tens de la sessió d’ahir amb una crida a l’ordre del president de la cambra, Roger Torrent, que va advertir a Roldán que no li permetria acabar el torn de paraula si reiterava aquesta acusació demagògica. Roldán no es va limitar a acusar de nou amb frases més incendiàries que mai el president Torra d’incitar a la protesta els CDR: “Estem parlant de terrorisme” o “No permetrem que els seus comandos netegin amb lleixiu el terra que trepitgem.” Per acabar-ho de reblar, Ciutadans va travessar la línia que no s’havia atrevit encara fins ara i va relacionar directament l’independentisme català amb el terrorisme i ETA. Roldán va començar a fer ironia sobre la “rebel·lió pacífica” independentista i es va preguntar: “Quin paper juga la goma-2 en tot això?” I, mostrant la fotografia de mort i destrucció de l’atemptat d’ETA a la caserna de la Guàrdia Civil de Vic l’any 1991, Roldán va afirmar: “Ja hem vist vessar massa sang. Ja s’han justificat massa assassinats polítics. Pot demanar als seus comandos que parin?”

D’altra banda, la cap de l’oposició també va informar a Torra que l’havien tornat a denunciar a la Junta Electoral “per reiteració” respecte a la seva decisió de mantenir la pancarta per la llibertat dels presos i exiliats al balcó de la Generalitat. També el va responsabilitzar de la “gran crisi de seguretat” que, segons ella, pateix Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona