Política

Alerta Solidària atribueix les suposades confessions de dos CDR a la manipulació i pressió “il·legal” de la Guàrdia Civil

El col·lectiu parla d’aplicació “encoberta” de la llei antiterrorista

El portaveu d’Alerta Solidària i coordinador de les defenses dels membres dels CDR detinguts dilluns, Xavier Pellicer, ha atribuït aquest dijous les suposades confessions de dos dels arrestats a la manipulació i pressió “il·legal” de la Guàrdia Civil.

En declaracions a TV3, Pellicer ha parlat d’aplicació “encoberta” de la llei antiterrorista, “aïllant” els detinguts i impedint que poguessin trobar-se amb els seus advocats.

“Imaginin-se que a les sis de la matinada entren a casa seva, els emmanillen i els tenen sense dormir 24-36 hores manipulant-los, traslladant-los informacions falses, enganyant-los. Com reaccionarien vostès?”, ha preguntat.

Segons ha dit, les declaracions s’haurien fet al voltant de les 4 o les 5 de la matinada. Per tot plegat, ha augurat que gran part del procediment serà declarat il·legal.

Tal i com han publicat alguns mitjans, dos dels detinguts haurien confessat algunes de les acusacions de la Guàrdia Civil, admetent que tenien intenció de cometre alguns sabotatges en resposta a la sentència del Suprem, però sense voler atemptar contra persones.

Segons Pellicer, aquesta forma d’actuar de la Guàrdia Civil “forma part de les seves pràctiques habituals”, i suposa una “vulneració absoluta dels drets i del dret de defensa” en particular, amb una “manipulació i pressió constants als detinguts” i un “aïllament que recorda la llei antiterrorista”.

S’ha mostrat convençut que bona part d’aquestes detencions es declararan il·legals i bona part de les diligències de la Guàrdia Civil no podran formar part del procés.

Alerta Solidària no ha pogut parlar amb aquestes dues persones detingudes i no sap quin és el seu estat, tot i que van ser designats per les seves famílies per ser els seus advocats. Ha explicat que han parlat amb el Col·legi d’Advocats de Sabadell i ningú ha contactat amb ells per designar advocats d’ofici.

Pel que fa a la declaració aquest dijous davant del jutge de l’Audiència Nacional, ha indicat que les persones que s’han negat a declarar a comissaria a priori tampoc ho faran en seu judicial. A tots ells se’ls imputa el delicte de terrorisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona