Política

Els manifestants de Girona traslladen la protesta a la subdelegació del govern espanyol

Els Mossos d’Esquadra identifiquen i denuncien un menor per desordres públics

Els manifestants convocats pels CDR a Girona han traslladat la seva protesta a la subdelegació del govern espanyol a la ciutat, que està protegida per tanques i pels Mossos d’Esquadra, que han encerclat els concentrats.

La policia ha denunciat un menor per desordres públics en virtut de la llei de seguretat ciutadana, per haver llençat pintura contra la línia policial davant de la caserna de la Guàrdia Civil.

Des d’allà, els manifestants han agafat la carretera de Barcelona i han passat a l’alçada de l’estació de l’AVE, protegida policialment, fins que han arribat a la subdelegació. Pel camí han bolcat alguns contenidors i han llençat algun petard.

Els activistes convocats pel CDR Girona, la Forja i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) s’han concentrat a les sis del matí a la plaça Catalunya. Des d’allà, han anat caminant fins a la caserna de la Guàrdia Civil, cridant consignes com “Els carrers seran sempre nostres”, “Fora les forces d’ocupació” o “1 d’Octubre, ni oblit ni perdó”.

Al davant de la comandància, s’han trobat amb un cordó policial format per unes sis furgones dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra, entre agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) i la Brigada Mòbil (Brimo). Allà els manifestants han desplegat dues pancartes amb els lemes ‘Dos anys després el combat continua’ i ‘Llibertat detingudes, la repressió no ens aturarà’.

Ha estat aquí quan els activistes han llançat alguns ous, pintura groga i un petard contra la línia policial. Per megafonia, els Mossos d’Esquadra els han dit: “No busquin enfrontaments”. Abans que els antiavalots els encerclessin, però, els manifestants han aixecat la protesta i han marxat caminant pel carrer Emili Grahit, on han començat una manifestació que els ha portat fins al davant de la subdelegació del govern espanyol.

Des d’Emili Grahit han enfilat la carretera de Barcelona, han passat pel costat de l’estació de l’AVE (custodiada pels Mossos) i han anat fins a Jaume I. Pel camí, alguns dels activistes han bolcat contenidors i han llançat petards.

Denunciat per desordres públics

Poc després d’arribar a la subdelegació, ha estat quan els Mossos d’Esquadra s’han endut el menor per identificar-lo. Al jove se l’ha denunciat per desordres públics en aplicació de la llei de Seguretat 4/2015 (la coneguda com a ’llei mordassa’). Se l’acusa d’haver llançat pintura contra la línia policial durant la protesta davant la caserna de la Guàrdia Civil.

El SEPC ha acusat els Mossos d’haver retingut el menor “pel coll” i d’haver-lo arrossegat. “Denunciem una vegada més la violència policial contra el moviment popular”, ha exclamat el sindicat d’estudiants a través de Twitter.

A la subdelegació, i després que els Mossos d’Esquadra els envoltessin, els manifestants -ara ja, cap a un centenar- s’han replegat davant l’edifici i tallen el trànsit a l’avinguda Jaume I. Aquí també han escridassat una dona, que els ha cridat “Visca Espanya” mentre estaven davant la línia policial.

A hores d’ara, els activistes estan asseguts a la calçada amb intenció de mantenir la protesta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA
política

Ajornat el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per la campanya electoral i no per la llei d’amnistia

barcelona

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona