Política

El Suprem denega a Cuixart el permís per acompanyar el fill al pediatra

El president d’Òmnium Cultural recorrerà perquè no està disposat a renunciar a la responsabilitat com a pare ni a la defensa de l’interès del menor

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, denuncia que el Tribunal Suprem es nega a concedir-li permís per poder acompanyar el seu fill a la revisió pediàtrica. Cuixart ha sol·licitat el permís perquè no està disposat a renunciar ni a la responsabilitat com a pare en la criança del nadó, ni a defensar l’interès superior del menor. Aquest últim punt implica que s’ha de donar especial incidència a les necessitats de l’infant i valorar en quina mesura aquest benefici -que el pare s’impliqui en la criança- queda afectat per la circumstància que el progenitor sigui a la presó. Amb l’agreujant, en el cas del president d’Òmnium Cultural, que és un pres preventiu. “Des de la presó, no renunciem a seguir protegint el dret superior del menor i, per tant, seguirem reivindicant el dret a participar de tot el seguiment pediàtric del meu fill”, adverteix Cuixart. En un comunicat, Òmnium Cultural anunciat que l’equip jurídic de l’entitat presentarà un recurs a la decisió del Suprem.

Cuixart recorda que “l’interès superior del menor posa en l’eix del debat la cobertura de les necessitats afectives i educatives dels fills amb l’objectiu de garantir el seu desenvolupament i formació”. Per tant, quan se sol·licita aquest permís, “no és en benefici del pare pres sinó en del menor perquè és obligació del sistema evitar el trencament dels vincles afectius familiars”.

Òmnium recorda que la Llei Orgànica General Penitenciària regula als articles 47.1 i 155.1 aquest tipus de permisos i deixa marge interpretatiu al jutge. “Per exemple, entre la jurisprudència consultada per l’equip jurídic hi consta el permís per assistir al casament d’un fill, posar flors a la tomba del pare o anar a la comunió de la filla”, remarca l’entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom