Política

Finalitza el termini de la JEC per la retirada d’estelades, llaços i cartells d’edificis públics de la Generalitat

La Junta Electoral Central va donar temps fins a les tres de la tarda d’aquest divendres per complir l’ordre

L’òrgan va advertir Torra de “mesures penals” en cas d’incompliment

A les tres de la tarda d’aquest divendres s’ha acabat el termini que la Junta Electoral Central (JEC) va donar al president de la Generalitat, Quim Torra, per la retirada d’estelades, llaços i cartells d’edificis públics.

La JEC va prendre aquesta decisió en resposta a una denúncia de Ciutadans i després de rebutjar les al·legacions presentades per la Generalitat. A més de donar l’ordre, la JEC també va advertir Torra de “mesures penals” en cas d’incompliment.

En concret, la JEC demana que es retirin estelades, llaços grocs, fotografies de candidats, pancartes, cartells o “qualsevol altre símbol partidista que contingui imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades per qualsevol de les entitats polítiques que concorren a les eleccions”.

Segons l’autoritat electoral, en el cas del govern català es produeix una “reiteració en l’incompliment de l’obligació de neutralitat dels poders públics que ja es va produir en l’anterior procés electoral” i, per tant, insta el president de la Generalitat de Catalunya “perquè de manera immediata adopti totes les mesures necessàries per retirar dels edificis públics de l’Administració de la Generalitat i de totes les entitats vinculades o dependents d’aquesta Administració” de símbols que considera partidistes.

A més, insta Torra a garantir que “s’exerceixi una vigilància permanent perquè no es tornin a col·locar durant el període electoral cap d’aquests símbols partidistes” i requereix a la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, que informi a la Junta si dins del termini previst s’ha complert l’ordre.

Torra ja va rebre un requeriment semblant abans de les eleccions del passat 28-A i el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el jutjarà per un presumpte delicte de desobediència el pròxim 18 de novembre. Aquest mateix tribunal va instar Torra la setmana passada a retirar la pancarta de la façana del Palau de la Generalitat sobre “presos polítics i exiliats”. Divendres passat, es va treure la pancarta i es va substituir per una altra en favor de la llibertat d’expressió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona