Política

Torra recorre davant la JEC l’ordre de retirar els llaços

A les tres de la tarda ja no s’observen aquests símbols, pancartes o estelades a la majoria de les principals edificis públics

El president remarca que el cartell de suport als presos polítics ja va ser retirat de la façana de la Generalitat el passat 27 de setembre

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat aquest divendres un recurs de reposició davant la Junta Electoral Central (JEC) on demana que suspengui l’ordre de retirar llaços grocs i altres “símbols partidistes”.

A les 15.00 hores d’avui ha acabat el termini donat per la Junta Electoral Central (JEC) per retirar els llaços grocs i altres símbols estelades, llaços grocs, fotografies de candidats, pancartes, cartells o “qualsevol altre símbol partidista que contingui imatges o expressions coincidents o similars a les utilitzades per qualsevol de les entitats polítiques que concorren a les eleccions”. A aquesta hora ja no s’observa presència d’aquests símbols a la majoria dels principals edificis de la Generalitat.

Això no obstant, Torra ha presentat un recurs en què sol·licita la suspensió de l’ordre, ja que considera que la JEC no és competent per donar-la. A més, en l’escrit recalca que la prohibició de missatges de signe polític afecta la llibertat d’expressió.

Per una qüestió d’“economia processal”, Torra demana en el nou escrit que es prenguin en consideració les al·legacions que ja va presentar el passat 27 de setembre davant la mateixa JEC per respondre a una queixa de Ciutadans (Cs) sobre la pancarta que hi havia al balcó de la Generalitat sobre els “presos polítics i exiliades”, cartell que ja va ser substituït per un altre sobre la llibertat d’expressió.

En la mateixa línia argumental d’aquest anterior escrit, Torra incideix aquest divendres que la JEC no és la competent per gestionar aquest assumpte, sinó que hauria de fer-ho la Junta Provincial, raó per la qual ha presentat l’escrit en llengua catalana.

Sobre el fons de la prohibició imposada, Torra reitera la seva posició que la campanya electoral no hauria d’excloure, segons el seu parer, “la difusió d’altres missatges de signe polític”.

I adverteix que “la prohibició total afecta als drets fonamentals dels treballadors públics més enllà de tota ponderació de proporcionalitat, així com la llibertat d’expressió de les persones representants institucionals, la qual només pot limitar-se per causa legal interpretada restrictivament”.

Torra fa constar en l’escrit que, des del passat 27 de setembre, ja no s’exhibeix la pancarta de la que s’havia queixat Ciutadans amb referències als “presos polítics i exiliats”.

Una pancarta que es trobava al balcó del Palau de la Generalitat, “seu de la institució sobre la que té competència el President de la Generalitat”, remarca el document.

Fonts de Presidència han assegurat que Torra no ha donat instruccions explícites per retirar els llaços i pancartes dels edificis públics, però el secretari del govern, Víctor Cullell, sí que s’ha traslladat als departaments l’ordre de la JEC, perquè fessin el que consideressin oportú.

El resultat és que, una vegada culminat el termini a les 15 hores, ja no s’observen llaços grocs o pancartes a favor dels polítics presos en els principals edificis de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona